Diari La Veu del País Valencià
El jutge arxiva una denúncia del PPCV contra Fuset per presumpte fraccionament de contractes

El Jutjat d’Instrucció número 17 de València ha arxivat una denúncia contra el regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València, Pere Fuset, per un presumpte fraccionament de contractes relacionats amb la instal·lació d’una Bústia Reial dels Reis d’Orient al desembre de 2017.

Així consta en una resolució, consultada per Europa Press, en la qual el jutge no veu il·lícit penal en els fets denunciats per l’assessor del PP municipal Luis Salom, qui va denunciar el fraccionament de dos contractes menors signats al novembre i al desembre de 2017 i adjudicats al mateix proveïdor.

El jutge, després d’estudiar l’escrit, el rebutja, en entendre que Salom imputa a Fuset un delicte de prevaricació “sense aportar principi de prova alguna ni indici sòlid i seriós que es tracte d’una resolució administrativa arbitrària dictada en un procediment administratiu”.

Considera que l’edil va actuar dins del seu àmbit de competència “sense que existisca cap indici de falsedat ni en els serveis i obres contractades ni irregularitat alguna dins de l’àmbit de les facultats de Fuset”.

També adverteix que es tracta de dos serveis diferents contractats malgrat que es tracte d’un mateix proveïdor. El primer, el subministrament d’una estructura mòbil o carrossa per a la Bústia Reial. i el segon, amb una durada més àmplia, se centrava en el muntatge d’una estructura per a la Bústia amb una plataforma transportada i il·luminada.

Fonts municipals han indicat que l’arxiu d’aquesta denúncia era una decisió “esperada” perquè hi havia “total convenciment d’haver realitzat els contractes amb totes les garanties legals, com és norma en qualsevol govern honrat i transparent”.

“L’únic objectiu de la persona denunciant, que està imputada igual que nou regidors del seu grup municipal –en el cas Taula– és fer creure que tots són de la seua mateixa condició, cosa que els tribunals rebutgen de plànol”, han afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa