El Consell demana extremar la precaució per a evitar incendis davant ratxes de vent de més de 100 km/h

La Generalitat recomana que s'eviten accions com fumar, encendre foc o llançar burilles en zones amb vegetació
/ València
24 març 2018 01:00h
Es preveu que les ratxes de vent superen els 100 km/h aquest dissabte a diferents punts del País Valencià

El Consell ha llançat una sèrie de recomanacions a la població davant la previsió, per als pròxims dies, de forts vents provocats per l'entrada de la borrasca 'Hugo' per tal que s'extremen les precaucions i s'evite qualsevol negligència que puga provocar un incendi forestal.

L'arribada de la borrasca pot comportar l'entrada de vents forts de nord-oest, de manera especial en la jornada d'aquest dissabte, amb velocitats que poden arribar als 70 km/h i ratxes que poden superar els 100 km/h.

Aquesta situació, subratllen des de l'executiu autonòmic, contribueix a dessecar la vegetació i comporta un nivell alt i extrem de risc d'incendi forestal per a aquest cap de setmana en gran part del territori.

Des de la direcció general de Prevenció d'Incendis Forestals es recorda que amb nivell de preemergència 2 i 3 no estan permeses les cremes de restes agrícoles en la franja de 500 metres de distància del sòl forestal i, a més, amb nivell 3 també es prohibeix l'ús de foc en paellers i llocs habilitats per a cuinar, així com l'ús de maquinària en terreny forestal.

Per a consultar el nivell de preemergència en cada municipi s'ha de consultar la web del 112 del País Valencià o el compte de Twitter @GVA112.

Recomanacions

De manera general, recorden tot un seguit de recomanacions que poden previndre de manera efectiva un incendi forestal i es basen a evitar fumar, encendre foc, llançar burilles, encendre petards sobrants de falles o qualsevol altra acció que comporte aquest tipus de riscos en zones amb vegetació.

També és necessari recalcar que s'ha d'extremar la precaució a l'hora de dur a terme qualsevol treball de soldadura o amb aparells que puguen produir espurnes, així com no llançar restes de poda ni qualsevol altre tipus de matèria que puga cremar a solars o parcel·les pròximes i molt menys al bosc.

S'insta a més a mantenir en bon estat parcel·les i jardins, eliminant la mala herba i evitant, a la vegada, que envaïsca la via pública o sobrepasse les tanques i triar amb extremada cura els llocs on encendre barbacoes o fer paelles.

Així mateix, no s'ha de circular amb vehicles fora de camins autoritzats ni estacionar sobre herba o mala herba i es recomana recollir tots els desaprofitaments que es puguen trobar en un passeig per la muntanya i tirar-los a un contenidor.

Finalment, és preferible portar sempre un telèfon mòbil i prendre referències del lloc pel qual es transita per a poder avisar el 112 en cas d'incendi o de qualsevol greu situació que es produïsca.

next