Diari La Veu del País Valencià
L’espoli fiscal de ‘l’Or dels Valencians’

RedactaVeu / Sagunt

“El gran problema que patim al País Valencià es diu espoli fiscal i amb aquesta exposició obrim els ulls de la gent que la visita”, assegura Elo Chamarro. Chamarro és militant de la secció local dels republicans i encarregada de l’obertura de les Jornades sobre economia que al llarg d’aquesta setmana s’han encetat amb l’exposició L’Or dels Valencians, on s’ofereix una visita guiada a càrrec d’Alfons Sánchez, del col·lectiu Ullal cultural d’Algemesí.

L’exposició l’Or dels Valencians explica, en una dotzena de panells, de manera gràfica “diferents dades sobre com el conjunt dels valencians aportem recursos a la mal anomenada solidaritat interterritorial”.

Un exemple clar d’açò pot veure’s, segons els organitzadors, en el panell on s’explica que “el País Valencià aporta cada any una quantitat de diners equivalent a 15 hospitals com La Fe, tot i ser un territori pobre de l’Estat espanyol, d’acord amb les xifres de l’INE”.

Valencià, paga i calla”

Altre acte de les Jornades ha estat l’actualització del document “Valencià, paga i calla”, realitzat per la sectorial de Política econòmica a càrrec de Joan Vea el 2008 sobre les úniques dades publicades per l’Estat espanyol sobre balances fiscals al 2005.

“Sense espoli fiscal, no hauríem d’haver carregat amb les retallades en educació i en sanitat pública que patim la ciutadania del País Valencià”, sosté de manera contundent Vea.

D’altra banda, la secretària general d’ERPV, Núria Arnau, ha fet una crida a assistir al tercer acte programat per a aquest divendres 7 a les 18:00h al Centre Cívic del Port de Sagunt on es celebrarà la taula redona de partits sobre “El futur econòmic de la Generalitat Valenciana, en la qual està confirmada la presència de Toni Gaspar, candidat a primàries pel PSOE; Rubén Ibáñez, diputat del PP a Corts Valencianes; Teresa Garcia, regidora a Sagunt per Compromís; Joan Vea, secretari de Política econòmica d’ERPV; i un representant d’EU.

Comparteix

Icona de pantalla completa