Diari La Veu del País Valencià
Una jornada reuneix 600 professionals per a promoure una educació basada en els drets humans

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, han participat en la III Jornada de Participació i Intercanvi de la Comunitat Educativa ‘Edusiona’t: els drets humans’, que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Castelló aquest dissabte.

L’objectiu global de la jornada, que ha reunit més de 600 participants, era compartir els interessos i preocupacions sobre drets humans dels professionals de l’educació, especialment de les ONGD que duen a terme projectes educatius, mostrar el treball que fan les entitats educatives del territori i reflexionar sobre els reptes de l’educació en el segle XXI.

Mónica Oltra ha assegurat que solament una ciutadania “educada i ‘empoderada’ en els seus drets i llibertats, i també en les seues coresponsabilitats i obligacions cap a la societat, podrà ser capaç de fer front als complexos canvis socials, econòmics i ambientals als quals estem assistint, així com assegurar el millor futur per a elles i ells i per al planeta. Perquè un poble culte és un poble que mai ningú podrà tiranitzar”.

El conseller Marzà, per la seua part, ha explicat que “som conscients que la lluita pels drets humans requereix voluntat política. Per això, la nostra tasca com a gestors és posar les estructures de poder al servei de la consecució d’aquests drets”.

La jornada ha començat amb la conferència inaugural ‘Juguem i aprenem: educar en la no-violència’, a càrrec de la docent Hanan Al Hroub, mestra palestina i Global Teacher Prize 2016, i Doora Al Hroub, estudiant de Ramallah (Palestina)

Durant tota la jornada, al vestíbul de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló ha estat present una mostra d’entitats que treballa els drets humans i l’educació. En les jornades s’ha presentat també el Mosaic dels Drets Humans, un mural audiovisual confeccionat amb clips gravats per l’alumnat de tot el territori valencià i que commemora el 70é aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides.

Comparteix

Icona de pantalla completa