Puig anuncia un pacte valencià per a impulsar l'economia circular

El president ha avançat també que la Generalitat organitzarà al costat de la Comissió Europea unes jornades per donar a conéixer "els valors" d'aquest model econòmic
/ València
24 març 2018 01:00h
L\'objectiu de l\'aplicació d\'aquest model econòmic, ha explicat el cap del Consell, és "aconseguir una sostenibilitat que genere seguretat en les generacions futures".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell impulsarà un pacte valencià per a promoure l'economia circular. Un pacte, ha explicat, en què participaran empresaris, associacions de consumidors, ajuntaments i partits polítics.

Així s'ha manifestat en la clausura de la XII Escola de Joventut 'Primavera Sindical' d'UGT-PV, que ha tingut lloc al municipi de Morella i en la qual ha participat el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez. Després de l'acte, el president ha ressaltat la importància dels sindicats per a fer possible el pacte mediambiental amb la creació d'espais de cohesió dins del marc del diàleg social.

L'objectiu, ha explicat el cap del Consell, és "aconseguir una sostenibilitat que genere seguretat en les generacions futures" mitjançant la signatura d'un acord global com el que altres regions europees ja han signat.

L'economia circular és un model alternatiu a l'actual model lineal, basada en la prevenció, la reutilització, la reparació, el recondicionamient i el reciclatge de residus per a aconseguir un millor aprofitament dels recursos disponibles.

A més de respondre a una lògica mediambiental, aquest model també suposa un ús més eficient de les matèries primeres, que podria generar un estalvi estimat als consumidors de 600.000 milions d'euros en l'àmbit europeu.

En aquest sentit, el model circular suposaria un motor de creació de llocs de treball, ja que les empreses que ja apliquen mesures en aquesta direcció tendeixen a ser més productives.

Jornades sobre economia circular

A més, el president ha anunciat que la Generalitat organitzarà al llarg d'enguany, al costat de la Comissió Europea, unes jornades sobre economia circular per a promoure els seus valors i conscienciar la societat de la importància de fomentar un canvi en el model.

Aquestes jornades es prepararan conjuntament amb la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea a València i tindran com a objectiu debatre i fomentar sobre aquest model alternatiu, així com mostrar que ja hi ha empreses al País Valencià que actuen en aquesta línia.

La creació d'aquestes jornades va ser tractada durant la visita del president de la Generalitat a la capital europea la setmana passada, quan va mantenir una reunió amb el director general de Medi Ambient en la Comissió Europea, Daniel Calleja, sobre com entroncar l'estratègia valenciana amb l'europea.

next