Diari La Veu del País Valencià
Echávarri: He renunciat perquè el desgast del partit i personal era important

L’alcalde ixent d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha reconegut que la seua situació al capdavant de la corporació estava provocant un “desgast important” en el PSPV i que en l’àmbit personal “fregava ja la inhumanitat”. Ha explicat així que la seua renúncia a l’Alcaldia, que es farà efectiva a les 9 hores del dilluns 9 d’abril, es va decidir perquè “hi havia un problema polític i s’havia donar una solució política”.

En atenció als mitjans en l’assemblea de la formació per a triar el nou secretari local, celebrada en la Universitat d’Alacant, Echávarri ha apel·lat a Ciutadans per a aconseguir la majoria absoluta i investir la número dos, Eva Montesinos, com a nova alcaldessa. També per a evitar el retorn del PP a l’Alcaldia tres anys després de perdre-la per eixir el PSPV com la força més votada en les eleccions de maig de 2015.

Cal recordar que l’encara primer edil va anunciar aquest passat divendres a València –a la seu del PSPV en Blanqueries, després de la reunió del Secretariat– que deixava l’acta de regidor en el consistori alacantí després dels dos processaments que pesen sobre ell per l’acomiadament de la cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala, treballadora temporal de l’Ajuntament i per un suposat cas de fraccionament de contractes a la Regidoria de Comerç, quan tenia les competències de l’àrea.

Comparteix

Icona de pantalla completa