Diari La Veu del País Valencià
El temporal de vent provoca més de 60 incidències per caiguda d’arbres a la demarcació d’Alacant

El fort vent de la borrasca ‘Hugo’ ha provocat aquest dissabte ratxes de fins a 98 quilòmetres per hora en punts com Oriola (Baix Segura) i més de 60 incidències a la demarcació d’Alacant, la majoria per caiguda d’arbres.

En el conjunt del País Valencià, el telèfon d’Emergències 112 ha gestionat un total de 116 telefonades de persones afectades per l’episodi de vent, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

De moment, les ratxes més intenses s’han registrat a Oriola (Baix Segura), amb 98 quilòmetres per hora; Fredes (Baix Maestrat), amb 91; l’aeroport d’Alacant-Elx, amb 89; l’aeroport de València, amb 82, i Utiel (Plana d’Utiel-Requena) i Vilafranca (els Ports), tots dos municipis amb màximes de 81 quilòmetres per hora.

Per darrere queden els 80 quilòmetres per hora registrats a les localitats de Morella (els Ports) i Xàbia (Marina Baixa), els 78 de Rojales (Vega Baixa) i Montanejos (Alt Millars), els 76 de Xàtiva (la Costera), els 74 en l’observatori de l’aeroport de Castelló i els 69 d’Alacant.

La majoria de serveis dels bombers s’han concentrat a la demarcació d’Alacant, amb vora 40 per caigudes d’arbres a les localitats de Villena (Alt Vinalopó), Oriola (Baix Segura), Elx (Baix Vinalopó), Torrevella (Baix Segura) i Petrer (Vinalopó Mitjà). Solament a la capital alacantina, els bombers municipals han intervingut en una vintena d’incidències.

Incendis de matolls

El Consorci Provincial de Bombers de València ha actuat durant la passada matinada en deu incidències relacionades amb el vent, la majoria de retirada d’arbres i sanejaments, així com diversos incendis de matolls. S’han produït en els municipis de Xàtiva (la Costera), Ontinyent (Vall d’Albaida), Cullera (Ribera Baixa) i Silla (Horta Sud). Aquest matí, els efectius han realitzat serveis a Vallada (la Costera), Ontinyent (Vall d’Albaida) i Faura (Camp de Morvedre) per caigudes de fanals i cartells.

Per la seua banda, a la demarcació de Castelló, el Consorci de Bombers ha intervingut únicament davant una incidència pel vent ocorreguda a la localitat de Montant (Alt Millars), segons el balanç del 112.

Comparteix

Icona de pantalla completa