Diari La Veu del País Valencià
Vora 160 estudiants participen en l’Olimpíada de Valencià de la UJI

Al voltant de 200 alumnes participen en la nova edició de les Olimpíades de Valencià i Economia de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. La d’Economia compta amb 32 inscrits i la de Valencià, amb fins a 160 participants.

La institució acull aquest dissabte la fase local de l’Olimpíada d’Economia i de l’Olimpíada de Valencià a la Facultat de Ciències Humanes i Socials, detalla la UJI en un comunicat.

Pel que fa a l’Olimpíada de Valencià, persegueix fomentar la visibilitat i l’interés pel coneixement i el reconeixement de la llengua en tots els nivells educatius, en aquest cas en els instituts de Batxillerat i en la mateixa UJI.

En el cas de l’Olimpíada d’Economia, l’objectiu és estimular l’estudi d’aquesta matèria i que els alumnes demostren els seus coneixements del temari de primer de Batxillerat i d’Economia de l’empresa de segon. Els tres primers classificats participaran en l’Olimpíada Espanyola d’Economia. En l’edició d’enguany s’han matriculat un total de 32 estudiants de 17 centres.

Suport als professors de Valencià

Aquesta iniciativa pretén, a més d’iniciar una nova via per a dinamitzar l’ensenyament en valencià, dur a terme una acció de sensibilització i suport a la tasca del professorat de Valencià. Enguany s’hi han matriculat un total de 160 alumnes.

Els guardons que atorgarà la Jaume I per a aquesta fase local seran per als tres finalistes de les dues olimpíades, si es matriculen en el curs acadèmic 2018/2019 en una de les titulacions de la seua oferta, que rebran un premi en metàl·lic al rendiment i la possibilitat de participar en el programa ‘Estudia i Investiga a la UJI’, “pioner en la universitat espanyola”.

Comparteix

Icona de pantalla completa