Diari La Veu del País Valencià
L’etíop Netsanet Gudeta Kebede aconsegueix un rècord mundial a la Mitja Marató de València

L’atleta etíop Netsanet Gudeta Kebede s’ha proclamat campiona del món de la Mitja Marató de València aquest dissabte, on s’ha imposat amb un temps d’1.06:11, nou rècord del món de la distància.

Malgrat la mescla de pluja i vent que ha acompanyat els participants durant gran part de la carrera, Kebede ha triomfat per partida doble a la seua arribada a la meta de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La millor espanyola ha sigut Trihas Gebre, en posició 33a, amb un temps d’1.12:02.

La keniata Joyciline Jepkosgei s’ha endut la plata (1.06:54), mentre que el bronze ha sigut per a la seua compatriota Pauline Kaveke Kamulu. L’or per equip ha sigut per a Etiòpia, seguida de Kenya i Bahrain, amb la gran absència del Japó, present en el podi mundial des del 2005.

La competició s’ha celebrat aquest dissabte pels carrers de la capital del Túria i ha discorregut principalment pel centre, la zona universitària de Tarongers i Blasco Ibáñez i el districte del Marítim. Al tret d’eixida han acudit membres de l’equip de govern local, com l’alcalde Joan Ribó.

En declaracions als mitjans, Ribó ha destacat que la realització d’aquesta prova “posa de manifest una sèrie de coses”, com són que “València està capacitada per a realitzar aquests grans esdeveniments que congreguen milers i milers de persones de quasi tot el món”.

Així mateix, ha incidit que la ciutat és “una ciutat esportiva, amb els valors que açò suposa, els valors de l’esport”, que són els que des del consistori volen “ressaltar cada vegada més” i “allunyar els vells fantasmes que pesaven sobre la ciutat”. A més, ha incidit que la celebració de la Mitja Marató “simbolitza que València és una capital que cada vegada es coneix més a tot el món com a conseqüència d’aquests esdeveniments”.

Comparteix

Icona de pantalla completa