Diari La Veu del País Valencià
Igualtat facilitarà a la Fiscalia els expedients dels centres de majors denunciats pel PPCV

La Generalitat Valenciana està digitalitzant els expedients de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives denunciats pel PPCV per presumpte fraccionament de contractes per a traslladar-los a Fiscalia Anticorrupció, tal com se’ls havia requerit, segons ha pogut saber Europa Press.

La Fiscalia va obrir diligències d’investigació el passat mes de febrer arran d’una denúncia presentada pel PPCV referida a un suposat fraccionament de contractes en serveis de neteja de centres socials del departament dirigit per Mónica Oltra i de pagaments per la via d’enriquiment injust que sumarien més de 43,7 milions d’euros.

El fiscal encarregat de la causa, el primer que ha fet és demanar els expedients qüestionats a la Generalitat Valenciana. Des d’aquest organisme se li ha contestat que els estan digitalitzant per a remetre-li’ls com més prompte millor, ha pogut saber Europa Press.

En la denúncia, el PPCV considerava que els fets podien ser constitutius d’un delicte de prevaricació. En concret, feia referència a contractes de la Conselleria d’Igualtat en què el PPCV aprecia “fraccionament il·legal per a eludir el procediment legalment establit i, en particular, la lliure concurrència de licitadors, així com la fiscalització pels òrgans d’intervenció”.

Així mateix, els populars creuen que va existir “recurs sistemàtic al reconeixement de deutes per la via de l’enriquiment injust per a evitar qualsevol tipus de contractació administrativa, així com per a eludir tota fiscalització per part de la Intervenció”.

Per la seua banda, des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives van recalcar, després de conéixer-se la investigació, que “cap dels expedients pot ser aprovat amb informe negatiu per la Intervenció, atés que sense l’informe favorable de l’òrgan fiscalitzador de la Generalitat ni es comptabilitza ni es paga”. També van asseverar que era “fals que la via de l’enriquiment injust eludisca la fiscalització perquè passen per la Intervenció General”.

Comparteix

Icona de pantalla completa