Diari La Veu del País Valencià
La policia alemanya porta Puigdemont a la presó de Neumünster

La policia alemanya ha traslladat aquest diumenge de vesprada el president Carles Puigdemont, destituït pel 155, a la presó de Neumünster, una ciutat de l’estat d’Schleswig-Holstein. Diversos mitjans alemanys com l’agència DPA o Der Spiegel indiquen que fins dilluns no s’esperen notícies sobre la seua possible extradició a Espanya.

Prèviament havia sigut retingut quan es trobava prop de la frontera entre Alemanya i Dinamarca i anava camí de Bèlgica en cotxe després de participar en una conferència a la Universitat de Helsinki, Finlàndia.

Fonts de la presó de Neumünster han evitat confirmar l’entrada de Puigdemont al recinte i han indicat que les comunicacions públiques es faran a partir de dilluns. Des de JxCat asseguren, per ara, que no tenen constància que Puigdemont haja sigut enviat a la presó. L’agència de notícies Reuters ha publicat diverses fotografies d’una furgoneta que assegura que traslladava Puigdemont a la presó.

Puigdemont passarà a disposició judicial dilluns

Carles Puigdemont passarà a disposició del jutge aquest dilluns, segons ha informat la fiscalia d’Schleswig-Holstein en un comunicat. En un primer moment, compareixerà davant d’un jutge local que haurà d’acreditar la seua identitat. Després, un tribunal superior haurà de decidir si se li apliquen mesures cautelars, entre les quals podria haver la presó preventiva, mentre es resol l’euroordre.

Els jutges també hauran de determinar “quines són les raons per l’euroordre” i si “hi ha base legal per a entregar Puigdemont a les autoritats espanyoles”. Aquest diumenge de nit, per tant, Puigdemont passarà a la presó de Neumünster, segons han indicat a l’ACN fonts policials.

Comparteix

Icona de pantalla completa