Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri d’Agricultura decideix aquest dimarts sobre un nou transvasament del Tajo al Segura segons les reserves

La ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha assegurat aquest dilluns que la Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura està prevista per al pròxim 3 d’abril i que en aquesta reunió, segons “paràmetres definits”, s’analitzaran les existències en capçalera i es podrà determinar un nou transvasament.

Tejerina s’ha pronunciat en aquestos termes en el desdejuni-col·loqui ‘Polítiques d’aigua i canvi climàtic: Una oportunitat per al futur’, organitzat a Alacant per Bankia, la Universitat d’Alacant i el diari Información en la Institució Firal Alacantina (IFA).

A preguntes dels assistents sobre la situació del Tajo-Segura, sense aportacions des de maig de 2017, García Tejerina ha assenyalat que es complirà amb el Memoràndum del Tajo que “està reglat”, de manera que sobre la base de les dades de la capçalera, registrades cada primer dia de mes, s’analitzen les existències. Amb aquestes dades, la Comissió Tècnica valorarà la situació el dia 3 d’abril.

A més, ha recordat que s’estableixen cabals ecològics, fixats per a les demandes pròpies de cada riu, encara que en situacions “excepcionals” de sequera es permeten “marges”.

En relació al funcionament del transvasament, García Tejerina ha insistit que es van atorgar unes normes de funcionament “objectives i transparents”, que se segueixen i que impedeixen “arbitrarietats”. La ministra ha defensat que es tracta d’un compromís “aconseguit entre les cinc comunitats autònomes afectades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa