Diari La Veu del País Valencià
Quatre exdirectius de FGV responsabilitzen de l’accident de metro un alt càrrec no investigat

Quatre exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han descarregat en un altre alt càrrec no investigat la responsabilitat en seguretat i prevenció del metro de València i s’han desvinculat també dels assumptes de formació, segons ha pogut saber Europa Press.

Els quatre exdirectius han prestat declaració aquest dilluns, en qualitat d’investigats, davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València que investiga l’accident de la Línia 1 de Metrovalencia del 3 de juliol de 2006, amb 43 morts i 47 persones ferides.

Les persones que han declarat són Juan José Gimeno, en aquell moment director de l’Auditoria per a la seguretat i circulació de FGV; Manuel Sansano, exdirector d’Operacions; Sebastián Argente, excap de la Línia 1, i Luis Miguel Domingo, excap de tallers de València Sud.

Aquestos exdirectius han basat la seua defensa a afirmar que els temes relacionats amb la seguretat i la prevenció no els corresponienn a ells, sinó a un altre directiu no investigat en aquest procediment: Dionisio García. També han assenyalat Francisco García Sigüenza, director tècnic de l’empresa, i Salvador Orts, antic cap d’Estudis i Projectes de la companyia. Han afirmat que a aquest últim li corresponia l’assumpte del sistema FAP (Frenat Automàtic Puntual). També han afirmat que ells no obstaculitzen en assumptes de formació.

La jutgessa, en el transcurs de la declaració, els ha donat de termini fins al pròxim 6 d’abril perquè demanen les diligències que estimen oportunes, si és que volen fer-ho. El jutjat va arxivar al maig aquesta causa del metro; no obstant això, la jutgessa –qui ha arribat a arxivar aquesta investigació fins en tres ocasions– recentment ha hagut de reobrir el procediment després que li ho ordenara l’Audiència de València i ha hagut d’oferir la possibilitat de prendre declaració com a investigades huit persones.

Aquest dilluns també ha hagut d’acudir a declarar l’exgerent de FGV Marisa Gracia, qui ha comparegut breument per a acollir-se al seu dret a no declarar en al·legar motius de salut. No obstant això, ha afirmat que quan tinga el resultat d’unes proves, ella mateixa sol·licitarà que se la torne a citar.

Comparteix

Icona de pantalla completa