L'ONU admet a tràmit la demanda de Puigdemont per a protegir els seus drets polítics

El Comité de Drets Humans accepta la petició del president destituït, però per ara no aplica mesures cautelars com en el cas de Sànchez
27 març 2018 01:00h
El president destituït amb el 155, Carles Puigdemont, al Palau de l\'ONU a Ginebra (Suïssa)

L'ONU ha admés a tràmit la demanda del president destituït, Carles Puigdemont, per a protegir els seus drets polítics. El Comité de Drets Humans de les Nacions Unides, amb seu a Ginebra, ha acceptat la petició presentada per l'advocada internacional de Puigdemont, Rachel Lindon, que denunciava la vulneració dels seus drets a presentar-se a càrrecs públics (article 25 del Conveni de Drets Civils i Polítics), el seu dret a l'associació política (article 22) i el seu dret a l'expressió política pacífica (article 19).

L'ONU ha acceptat la petició, similar a la presentada pels advocats de Jordi Sànchez, però a diferència del que va fer en el cas de l'expresident de l'ANC, el Comité de Drets Humans no ha aplicat per ara mesures cautelars a l'estat espanyol. Ara, l'ONU ha escrit al govern espanyol perquè responga sobre el cas de Puigdemont en un termini màxim de sis mesos.

A més, el Comité de Drets Humans ha demanat a l'advocada del president destituït que indique "quin tipus de remeis" vol exigir a l'Estat en cas que es concloga que hi ha hagut una violació dels drets de Puigdemont.

next