Diari La Veu del País Valencià
L’Autoritat de Transport Metropolità de València reclama al govern espanyol els 38 milions que li pertoquen

La gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez Herrero, ha instat el govern estatal a contemplar en els pressupostos que es presenten aquest dimarts per a 2018 la partida corresponent a la subvenció per al transport metropolità, que hauria de ser com a mínim de 38 milions d’euros.

En aquest sentit, Pérez Herrero ha recordat que en diverses ocasions el govern de la Generalitat ha reclamat aquesta quantia perquè “s’acabe amb la discriminació que pateix la Comunitat en matèria de transport metropolità”. De fet, tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com la consellera d’Habitatge i Obres Públiques, María José Salvador, han enviat diverses cartes per a sol·licitar aquesta subvenció, així com una reunió amb el ministre Cristóbal Montoro, que de moment segueixen sense resposta per part del govern espanyol.

Per a la gerent de l’ATMV, la presentació dels pressupostos generals per a 2018 que s’aprovaran en el Consell de Ministres d’aquest dimarts és una “oportunitat per a demostrar si el govern d’Espanya tracta per igual o no el dret dels valencians a un transport metropolità com en altres àrees”.

“Ja no hi ha excuses perquè en aquests dos anys s’han fet passos importants a la Comunitat Valenciana, com l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible de l’àrea metropolitana, la creació de la mateixa ATMV o la reordenació del mapa concessional de transport”, ha indicat. Per açò, “es compleixen tots els requisits perquè la Comunitat puga rebre un finançament com el que tenen altres àrees com la de Madrid, Barcelona o Canàries”.

Comparteix

Icona de pantalla completa