Diari La Veu del País Valencià
El 98% de les escoles impartiran el pròxim curs més del 25% de les classes en valencià i més del 15% en anglés

Un 98% de les escoles han optat per impartir més d’un 25% de l’horari lectiu en valencià i més d’un 15% en anglés, segons les dades provisionals fetes públiques aquest dimarts per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport arran de les votacions dels centres educatius per a triar els seus projectes lingüístics de centre (PLC).

El PLC –que segueix les pautes que defineix el Programa d’Educació Plurilingüe i Intercultural de la Llei de Plurilingüisme– fixa uns mínims del 25% d’assignatures per a cadascuna de les llengües oficials, mentre que entre un 15% i un 25% de les assignatures han de ser impartides en anglés. D’aquesta manera, cada centre educatiu configura el seu programa lingüístic de centre atenent al context sociològic de l’alumnat.

Així, en el 98% dels casos, els centres educatius han optat per superar el 25% de l’horari lectiu en valencià. Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 96% dels casos; a les de Castelló, d’un 100% d’aquests, i a les de València, d’un 99%.

Així doncs, a partir del pròxim curs, totes les escoles del país impartiran més classes en anglés en passar de l’actual 13% a un mínim del 15% que marca la nova Llei de Plurilingüisme.

Les dades provisionals indiquen que el 98% dels centres educatius impartiran, a partir del pròxim curs, més d’un 15% d’assignatures en anglés, és a dir, que en Primària impartiran en aquesta llengua entre un 16% i un 25% de l’horari lectiu.

Per comarques, se n’impartiran més del 15% en anglés a les d’Alacant en el 98% dels centres; a les de Castelló, en el 99%, i a les de València, en el 98% dels centres que ja han lliurat la seua proposta de PLC a la Conselleria.

Pel que fa al castellà, en un 91% dels casos les escoles impartiran més del 25% d’hores lectives en aquesta llengua. Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 93,6 % dels casos; a les de Castelló, d’un 81%, i a les de València, d’un 92,5%.

Votacions amb consens generalitzat

Dels 1.338 centres d’Infantil i Primària sostinguts amb fons públics d’arreu del territori, es tenen dades del 93%, és a dir, 1.250 centres educatius. En el 97% dels casos, els consells escolars han aprovat el PLC per majoria de dos terços.

En el cas de les comarques d’Alacant, ha sigut en un 94,3% dels casos; de les de Castelló, en un 94,6% dels casos, i de les de València, també en un 99,2% dels casos. Arran d’aquestes dades, la Conselleria considera que el procés de votacions als consells escolars dels centres “s’ha produït amb total normalitat i amb el consens generalitzat de les diferents comunitats educatives”.

Comparteix

Icona de pantalla completa