Diari La Veu del País Valencià
Bonig adverteix que Oltra va obrir la veda per a l’ús polític dels centres de menors

“Qui va obrir la veda sobre aquesta qüestió va ser Mónica Oltra quan va explicar ací el cas de Sogorb”. Isabel Bonig ha donat la responsailitat de convertir els centres de menors en matèria de debat polític a la consellera d’Igualtat. La presidenta del PPCV ha recordat que, durant la compareixença a petició pròpia al ple de les Corts del passat 24 de maig, Oltra va detallar les denúncies dels xiquets que residien al centre de La Resurrecció de Sogorb, regentat per l’orde de les Terciàries Caputxines.

Bonig s’ha queixat que no s’haja admés la seua petició de compareixença perquè Oltra torne al plenari de les Corts, aquesta vegada per a explicar el que ha succeït amb diverses menors dels centres de Nules i Alacant que van escapar-se dels centres on residien. Les d’Alacant, de fet, van ser víctimes d’agressions sexuals fora del centre. La líder popular considera “inaudites” les explicacions aportades fins ara per Oltra i l’ha instat a “donar la cara”.

Qui va acudir a aquestes Corts per a donar detalls privats va ser Oltra. Ho va fer amb Sogorb. Ho hauria de fer ara. La tutela la té vosté. No acusem ningú. Volem saber si hi ha alguna investigació interna perquè no torne a passar. Ja hauria d’haver obert una comissió interna. Si això passa amb el PPCV, imaginen que hauria dit. No es pot ser tan irresponsable. Oltra porta tres anys gestionant. Que diga què ha fallat i què farà perquè no es tornen a repetir”, ha clamat la síndica del PPCV a les Corts.

Compareixença en comissió

Molt diferent és la visió del síndic de Compromís, qui ha comparegut després de Bonig en la ronda de rodes de premsa posteriors a la Junta de Síndics. Fran Feri considera suficients les explicacions d’Oltra, però es mostra obert al fet que la consellera comparega, Al seu parer, tot i això, ho hauria de fer en comissió i no al ple.

María José Català en la darrera roda de premsa convocada per a carregar contra Mónica Oltra pels incidents als centres de menors. / PPCV

Ferri ha acusat el PPCV d'”instrumentalitzar” els menors per a atacar Oltra i ha relativitzat l’interés de Bonig al voltant de la presència d’Oltra al proper ple. “La compareixença la va demanar María José Català. No sé per què, però Bonig mateixa ens ha donat la raó per la qual no hauria de comparéixer. Ha dit que no cabia al ple”, hi ha afegit en una insinuació de la rivalitat entre les dos dirigents del PPCV.

De fet, Català va ser l’encarregada de respondre Oltra al ple on va detallar les deficiències i els abusos patits pels menors de Sogorb i qui s’ha encarregat de criticar la consellera i demanar explicacions cada vegada que hi hagut algun incident relacionat amb els xiquets acollits per la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa