Diari La Veu del País Valencià
Els ajuntaments disposaran dels 20 milions del Fons de Cooperació de la Diputació de València abans de final de mes

Els 265 municipis de la demarcació de València disposaran abans de final de mes dels 20 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal que destina la Diputació.

Així ho han avançat aquest dimarts el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, i el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, en declaracions als mitjans de comunicació moments abans de celebrar el ple.

Rodríguez ha explicat que la Diputació va adquirir un “compromís” amb els municipis i per aquest motiu transfereixen al llarg del primer trimestre de l’any els diners del Fons de Cooperació Municipal en un sol pagament.

“És la segona vegada que engeguem aquest mecanisme que preveia l’Estatut d’Autonomia”, ha afirmat el president de la corporació provincial, qui ha agregat que aquesta mesura facilitarà tresoreria als ajuntaments i es podran evitar operacions de crèdit “amb el cost afegit que açò tindria”, ha dit.

I ha afegit: “Igual que exigim a Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda, un finançament just per als municipis i la Comunitat, també tractem de donar exemple amb els fons de la Diputació”.

Per la seua banda, Gaspar ha destacat que enguany s’ha articulat, igual que l’anterior, que el 100% del Fons de Cooperació es puga abonar a tots els municipis i en un sol pagament –la Generalitat, per la seua banda, ho efectua en dos.

Aquesta mesura s’uneix als més de 30 milions d’euros que aquest trimestre s’han abonat en bestretes de tresoreria de totes les subvencions de la Diputació a ajuntaments “per a garantir-los que tenen tresoreria per a fer front a totes les subvencions durant l’any”, ha explicat.

Gaspar ha subratllat que intenten administrar la Diputació “de la millor manera possible”: “Tenim tresoreria envejable i la transmetem als ajuntaments perquè gaudisquen d’ella”. “Estem braç a braç amb els Ajuntaments des del minut u”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa