Diari La Veu del País Valencià
Evitar desplaçaments: la mesura ‘més efectiva’ per a prevenir els accidents ‘in itinere’
RedactaVeu / Dosaigües

Davant l’accident ocorregut ahir 4 de març en precipitar-se un autobús a Dosaigües, la FE CCOO PV vol manifestar que els accidents ‘in itinere’ són evitables i no obeeixen a fets fortuïts ni aleatoris.

Des de la FECCOOPV “seguim defensant la importància de l’aposta per la creació d’Instituts i Escoles públiques en totes les localitats, de manera que s’eviten al màxim els desplaçaments. Ja que des de fa 12 anys demanem un mapa escolar que afavorisca la integració en l’entorn i el respecte per la sostenibilitat del món rural”.

D’altra banda, la CV-580 és una carretera comarcal de muntanya amb molta densitat de trànsit a hores determinades, en la qual circulen habitualment vehicles grans per una carretera massa estreta, sense voral i millorable quant al seu estat de conservació i característiques superficials i estructurals.

“També considerem fonamental la recerca de l’accident per a esclarir la causa del sinistre i establir les mesures preventives oportunes perquè un accident com aquest no torne a ocórrer”.

En la FE CCOO PV “volem destacar la importància que els autobusos escolars complisquen amb la normativa vigent en matèria de seguretat, així com amb el rigorós control de la ITV dels mateixos. En aquest accident, la utilització dels elements de seguretat segurament ha evitat una repercussió més greu”.

Les mancomunitats que realitzen diàriament el transport de l’alumnat han d’establir protocols de seguretat a seguir: revisar que tots els usuaris es posen el cinturó de seguretat, establir mesures d’assessorament i formació en matèria de prevenció d’accidents en els itineraris que realitzen, facilitar a tot el personal la informació necessària de les assegurances existents i la responsabilitat civil de l’Administració educativa i de les assegurances del transport escolar, etc, han explicat des del sindicat.

Des de la FE CCOO PV “instem al fet que les autoritats responsables del transport escolar i la vigilància del compliment de la normativa vigent establisquen mesures preventives per a reduir la sinistralitat dels accidents de trànsit i assessoren i impartisquen la formació preventiva necessària als treballadors i treballadores”.

Comparteix

Icona de pantalla completa