Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València incrementa el pressupost per a la falla municipal de 2019 fins als 205.000 euros

La falla municipal de València de 2019 tindrà un cost de 205.000 euros, mentre que el monument infantil ascendeix als 28.500 euros. La xifra total representa un increment del 10% respecte a la despesa que va fer el consistori en aquest 2018.

El regidor de Cultura festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat aquest dimarts les bases que regiran la creació del monument faller per a l’exercici 2019. La normativa que regeix la selecció del monument gran i infantil municipal per al proper any no canvia després de l’acord establert pel món faller i el gremi d’artistes; només l’increment econòmic que farà l’Ajuntament de València per a pagar les falles de 2019, ha destacat el regidor.

L’increment pressupostari torna a les quanties dels anys de les retallades. Segons ha explicat Fuset, és el primer augment econòmic des de 2011. Així, si en 2018 la falla gran va costar 170.000 euros, en 2019 en costarà 205.000 i, pel que fa a la infantil, per la qual es van pagar 25.000 euros, l’any vinent tindrà un preu de 28.500 euros.

De nou s’aposta per projectes que tinguen en compte els materials sostenibles, tradicionals i nous. / DIARI LA VEU

Les bases aposten per la despolitització de la tria del projecte guanyador, que serà seleccionat per una comissió configurada pel món faller. Es manté l’aposta pels equips multidisciplinaris on treballen dissenyadors junt amb artistes fallers. En aquest sentit, és obligatori que en l’equip hi haja un artista faller reconegut.

Malgrat l’increment pressupostari, s’hi destinaran 15.000 euros del total per a sufragar la factura de grua i decoració que puga necessitar la falla. Les bases es publicaran immediatament després de ser aprovades per la Junta General. Els interessats disposaran de deu dies per a presentar el projecte. En aquesta ocasió, també s’ha prescindit de demanar un esbós de la falla ja que això suposava una feina extra a càrrec de l’artista faller que no rep cap remuneració.

Comparteix

Icona de pantalla completa