Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València obri a la ciutadania les dades de les entitats municipals

La regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fàbregas, ha presentat el portal en el qual es publicaran les dades generades per les 16 entitats municipals que formen el sector públic local i que reflecteix “la voluntat del govern de la Nau de ser cada vegada més transparent i més accessible a la ciutadania, anant més enllà dels límits que estableix la Llei de Transparència i el reglament municipal”. El portal serà accessible des de hui mateix.

“Hem considerat convenient oferir una eina que puga agregar tota la informació de les entitats del sector públic local –organismes autònoms, empreses i fundacions–, de manera que es puga localitzar en el Portal de Transparència i Govern Obert Municipal i, al mateix temps, que cadascuna d’elles tinga el seu espai de transparència però sent autònomes i responsables de mantenir la informació actualitzada”, ha assenyalat la regidora Neus Fàbregas, qui ha afegit que “ha sigut un treball ben coordinat a nivell polític, jurídic i tècnic per part de molta gent per a poder hui presentar aquest portal a la ciutadania i estem molt satisfets dels resultats aconseguits”.

Fàbregas, que ha donat les gràcies a totes les persones que han col·laborat en el Portal de Transparència, ha afirmat que “suposa també un nou mecanisme anticorrupció continuar amb la promoció de la publicitat activa i amb el dret a la informació”.

Entitats

Les entitats que formen part del Sector Públic Local de l’Ajuntament de València i que comptaran d’ara endavant amb un portal per a fer transparent la seua gestió són: Actuacions Urbanes Municipals (AUMSA), Consell Agrari Municipal de València, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, EMT, Fundació del Pacte Per a l’Ocupació en la Ciutat de València, València Activa, Fundació Esportiva Municipal València, Policia Local, Fundació Turisme València, Junta Central Fallera, Las Naves, Mercavalència, Palau de Congressos, Palau de la Música, Pla Cabanyal-Canyamelar, Universitat Popular de València i Jardins de València.

La situació de partida era diferent per a cada entitat. D’una banda, existeixen diferents figures jurídiques dins del sector, per la qual cosa el compliment de les exigències de transparència era diferent per a cada entitat. De l’altra, hi havia entitats que comptaven ja amb un portal de transparència, d’altres que no en tenien i unes altres que estaven immerses en la seua posada en marxa. Finalment es va optar per una aplicació web única per a dotar totes les entitats del Sector Públic Local del seu propi portal de transparència.

Finalitzat el projecte existeixen 16 portals de transparència, un per a cada entitat del Sector Públic Local, finançats pel Servei de Transparència de l’Ajuntament de València de la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana.

Comparteix

Icona de pantalla completa