Diari La Veu del País Valencià
Es posa en marxa el primer catàleg de músics valencians per a promocionar la creació en les fires del sector

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ofereix a partir del pròxim 19 d’abril un cicle formatiu sobre ‘Coneixements bàsics del negoci musical’, un complet curs impartit per reconeguts professionals de la indústria musical i per professors experts de la Universitat de València. El cicle és gratuït i es farà des d’abril fins a juliol, a la seu de l’Institut Valencià de Cultura, a la plaça de Viriat de València. A més, des de l’ens cultural s’ha posat en marxa el procés per a crear el primer catàleg públic de músics valencians per a facilitar la seua promoció en les fires del sector.

L’objectiu d’aquest cicle és posar a disposició dels assistents els coneixements i capacitats en àrees fonamentals com ara màrqueting, comunicació, posicionaments i monetització d’obres musicals en Internet o gestió fiscal i laboral de les professions de la música, ha indicat l’IVC en un comunicat. Tot això amb el propòsit de dotar els participants dels coneixements bàsics del funcionament de la indústria de la música, així com de les eines necessàries per a fer-se presents en un negoci tan canviant. Si qualsevol indústria en general es troba en constant procés de canvi, la musical, ara com ara, més que cap altra, expliquen.

Després de l’ocàs del negoci discogràfic tradicional i la revolució digital, tant els grans com els menuts agents del sector es troben encara en un moment clau d’adaptació. Artistes, agències de management, segells discogràfics, estratègies de màrqueting, etc., tots necessiten formar-se o seguir renovant els seus coneixements en un terreny que no para d’evolucionar.

El programa formatiu constarà de cinc sessions i se centrarà en els temes següents: Màrqueting i comunicació; Posicionament i monetització de les obres en Internet; Internacionalització; Règim fiscal de les professions de la música, i Règim jurídic laboral dels artistes. El primer bloc, sobre Màrqueting i Comunicació, serà impartit per Pablo Rodríguez, executiu en cap de BMG Spain & Portugal, dijous 19 d’abril. El segon, sobre Posicionament i monetització de les obres d’art en Internet, serà impartit per Javier Icazuriaga, director general de Zuria Producciones el 3 de maig. El següent bloc sobre el procés d’Internacionalització, característiques i factors clau, el farà Marcos García, consultor d’Internacional Music Business, el 7 de juny de 18.00 a 20.00 hores. La quarta sessió serà el 5 de juliol i tractarà sobre el règim fiscal de les professions de la música i serà impartit per Francisco Higón, professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. Tancarà el cicle el 12 de juliol Juan Antonio Altés, professor titular del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, que tractarà el règim jurídic i laboral dels artistes

Catàleg de música valenciana

A més a més, des de la web de l’IVC els músics interessats poden inscriure’s per a formar part d’una sèrie de catàlegs que l’ens cultural portarà a diferents tipus de fires i trobades musicals per tal de promocionar i donar a conéixer els músics valencians en altres àmbits. El catàleg de música valenciana inclourà propostes que es puguen interpretar en la temporada 2018-2019 que l’IVC portarà a diferents fires musicals.

Cada agrupació o solista pot presentar fins a tres projectes diferents i cal fer la presentació de manera atractiva. La data límit de recepció de propostes és el 22 d’abril. Els músics han d’omplir un formulari en la web de l’IVC i a partir d’ací es maquetaran i se seleccionaran els que han de ser presents en cada catàleg especialitzat que, després, seran difosos en festivals, fires i trobades musicals de tot tipus, per a reforçar i ampliar el coneixement del treball dels músics valencians.

En la web, els músics han d’informar del seu nom, si escau el títol de l’espectacle, fer-hi una breu descripció del projecte i assenyalar en quin dels catàlegs volen aparéixer: ‘Música pop amplificada’ (pop, rock, hip-hop); ‘Jazz’; ‘Música antiga i/o barroca’; ‘Música contemporània’; ‘Altres músiques cultes o Música tradicional’. A més han d’informar sobre els seus membres i aportar-hi una fotografia i un enllaç de vídeo.

Comparteix

Icona de pantalla completa