Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva haurà de pagar 1,4 milions per l’última gran obra d’Alfonso Rus

La secció cinquena de la Sala Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha condemnat l’Ajuntament de Xàtiva al pagament d’1’4 milions d’euros a Acciona Infraestructuras S.A. per les obres de la Ciutat de l’Esport.

Aquesta xifra, a la qual s’hauran de sumar els interessos de demora des de 2011, prové de la darrera sentència que quedava per conéixer dels processos judicials pendents de resolució de la gestió urbanística i econòmica dels governs d’Alfonso Rus. Així, es produeix una multiplicació dels sobrecostos de la Ciutat de l’Esport, inaugurada un mes abans de les eleccions municipals de 2011, pressupostada d’inici en 7’4 milions i que acabarà costant prop de 10 milions d’euros.

La quantitat a pagar establerta pel TSJ supera en més de 300.000 euros les previsions de l’auditoria interna del deute muncipal. D’aquesta manera –segons indiquen des de l’Ajuntament de Xàtiva–, de la suma total de diners, 375.666,86 euros més IVA corresponen a obres executades i recollides en un projecte complementari a la Ciutat de l’Esport, del qual no consta l’aprovació per part de l’Ajuntament.

A més, 670.021,36 euros més lVA són per treballs realitzats al marge del projecte original i del projecte modificat; 62.549,70 euros més lVA figuren com a equipament de jocs pitch&put –una instal·lació per a la pràctica del golf–; 24.124,72 euros més lVA són en concepte de reparacions executades durant el període de garantia, i 2.000 euros apareixen com a costos del procés.

L’alcalde Roger Cerdà denuncia que, “malauradament, Xàtiva continua patint les conseqüències de la nefasta gestió d’Alfonso Rus i del Partit Popular de Xàtiva”. “De fet, l’última de les sentències judicials obliga el consistori a pagar 1’4 milions d’euros pels sobrecostos de l’última obra faraònica del govern de Rus. Malgrat això, seguirem treballant per a fer que aquesta ciutat vaja a més i continue creixent”, ha afegit Cerdà.

Els serveis jurídics de l’Ajuntament de Xàtiva treballen per a presentar un recurs que han d’admetre el TSJ i el Tribunal Suprem. A més, el consistori també preveu l’inici d’accions penals per tal de “dirimir responsabilitats i identificar els culpables d’aquest menyscapte per a les arques municipals”, han indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa