Diari La Veu del País Valencià
El PPCV tanca files amb els sectors ultraconservadors i la llei de l’avortament
RedactaVeu / València

La portaveu socialista d’Igualtat en Les Corts, Modesta Salazar, ha lamentat que hui Les Corts hagen rebutjat demanar al Govern central que no seguisca avant amb la tramitació de la reforma de la llei de l’avortament, impulsada per Gallardón. En aquest sentit, ha apuntat que no respon a una demanda social, ja que “no l’ha demanat ningú excepte els sectors minoritaris ultraconservadors” i ha assegurat que “portem molt de temps escoltant soroll de sotanes”.

Modesta Salazar ha defensat hui en el ple del Parlament valencià la proposta del PSPV de reclamar la retirada de l’avantprojecte de llei del PP i mantenir l’actual Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció voluntària de l’embaràs, una llei de màxim consens, solament el PP va votar en contra i després la va recórrer davant el Tribunal Constitucional. Així, ha remarcat que “no és qüestió intranscendent que siga el ministre de Justícia qui propose tornar a penalitzar l’avortament”, la qual cosa suposa “el poder de controlar el cos de les dones i la seua capacitat de reproducció”.

La diputada ha apel·lat al vot secret dels diputats i diputades del grup popular “perquè siguen vostès els qui decidisquen, no el seu partit”, i els ha demanat que “siguen valents”, abans de recordar que cada vegada són més els membres del PP que s’han manifestat contra aquesta reforma, els presidents d’Extremadura i Galícia, entre altres dirigents; també molts ajuntaments valencians, així com les diputacions de la comunitat. D’aquesta manera, ha alertat que aquesta llei “és un gravíssim atac als drets i llibertats de les dones” i ha assegurat que “l’embaràs és el més bonic del món si és desitjat, però es converteix en un infern si no ho és”.

La portaveu socialista ha fet un repàs de com el canvi social que impulsa el govern del PP afecta especialment les dones, des de la reforma laboral que permet que les dones puguen ser acomiadades fàcilment per quedar embarassades fins a les polítiques que deixen milers de dones en situació de desocupació. Així, ha afirmat que “el model del PP és que hi haja una dona en cada casa, soscavar llibertats i retallar drets de les persones, eliminar l’estat de benestar i tornar a la beneficència mentre s’incrementen les taxes de la pobresa”.

Modesta Salazar ha posat l’accent que “totes les persones volem que disminuïsquen els avortaments però prohibir-los no és la solució. És aberrant que el PP vulga retrocedir trenta anys amb aquesta llei regressiva carregada d’ideologia que pretén dir a les dones que s’acaba l’emancipació”. En aquest sentit, s’ha preguntat “si eixirà abans un violador de la presó que un metge que ajude una dona a interrompre la gestació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa