Diari La Veu del País Valencià
Sanitat destinarà 5,7 milions a l’Hospital d’Alzira per a renovar el servei d’oncologia i l’Atenció Primària

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que a partir d’aquest diumenge, 1 d’abril, hi haurà “un millor servei públic de sanitat” al departament de salut de la Ribera, amb la integració a la gestió pública.

La incorporació a la gestió pública de la zona sanitària de la Ribera, que inclou l’Hospital d’Alzira, és un procés iniciat fa més d’un any que s’ha fet “des de la tranquil·litat, la serenitat i el diàleg”, ha indicat el president durant una reunió amb els alcaldes de la comarca.

La trobada de Puig amb els regidors de la Ribera ha sigut per a abordar la proximitat de la reversió de l’Hospital de la Ribera, a Alzira, al sistema públic de sanitat. A la trobada també ha assistit la consellera de Sanitat, Carmen Montón, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

A partir de la reversió, el cap del Consell ha destacat que s’augmentarà la cartera de serveis i el personal, a més “d’un esforç molt gran” en Atenció Primària, d’acord al pla que va presentar la titular de Sanitat la setmana passada, “amb una inversió que està al voltant de huit milions d’euros”. Montón ha detallat en la trobada que el govern valencià realitzarà una inversió de 5,7 milions per a millorar la tecnologia, tant la vinculada a l’oncologia, àrea en la qual hi ha “una obsolescència important”, com la referida a l’Atenció Primària, amb nou equipament. L’objectiu: “Donar una resposta més ràpida a la ciutadania”, ha afirmat.

Sota aquest prisma, el president ha reiterat que “la prioritat són les persones” i ha recalcat que “els ciutadans de la Ribera han d’estar totalment convençuts que junts avançarem també perquè tinguen una millor sanitat”.

“Sense cap conflicte”

Puig ha contraposat aquesta meta amb l’anterior departament de l’Hospital de la Ribera, un model que “havia fracassat”, per la qual cosa considera que la gestió que s’instaura a partir d’abril és “un nou impuls”. “Ho volem fer sense cap conflicte: respectem els interessos de les empreses privades, però creiem que tot açò cal fer-ho des del respecte i des del diàleg”, ha recalcat, per a subratllar que el Consell “és un govern que pensa, sobretot, en l’interés general i en l’interés de les persones”.

Mapa concesional de la Ribera

D’altra banda, durant la reunió amb els alcaldes, el president de la Generalitat –com a conseller de Vertebració del Territori en funcions per l’embaràs de Ma José Salvador– també ha parlat sobre el Pla Concesional de la Ribera. “Les concessions estaven caducades i durant molt de temps no s’ha fet aquest treball d’aproximació a la mobilitat i nosaltres ho fem des d’una altra mirada: allò important no són tant les línies, sinó la mobilitat”, ha afirmat, amb vista a “impulsar que un dels primers mapes siga precisament el de la Ribera.

Comparteix

Icona de pantalla completa