Diari La Veu del País Valencià
Igualtat i espectacle en la final del Circuit Bancaixa de Pilota
RedactaVeu / València

La sala de premsa de l’Ajuntament de València ha acollit la presentació de la final del XXIII Circuit Bancaixa – Lliga professional d’escala i corda. Els aspirants al títol són l’equip de Sueca de León, Santi y Tomás II i el representatiu d’Alcàsser de Fageca, Javi i Monrabal. El títol es decidirà amb la fórmula de ‘el millor a tres partides’ i la primera confrontació tindrà lloc diumenge que ve en el trinquet Pelai de la ciutat de València (11:30 hores).

En la presentació, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i màxim responsable de l’àrea d’Esports, Cristóbal Grau, s’ha congratulat pel fet que el Cap i Casal torne a albergar una de les partides de la final. “És una gran satisfacció que la final del Circuit Bancaixa torne a completar una de les seues partides en la nostra ciutat. La final respon al gran nivell que exigeix el Circuit Bancaixa i els dos equips estan ací per mèrits propis ja que han demostrat ser els millors. Per tant convidem tots els aficionats perquè el diumenge acudisquen a Pelai i posteriorment a Montcada perquè la final apunta a espectacular”.

Tot seguit ha pres la paraula el vicepresident federatiu Pedro López. El també pilotari professional, després d’agrair la implicació de les institucions presents amb l’esport de la pilota, ha assenyalat que la final apunta a espectacular, “tenint en compte el nivell exhibit pels dos equips”.

També ha participat en l’acte Alfredo Hernando, directiu de l’entitat organitzadora de la lliga, Val Net, que ha mostrat la seua satisfacció per com ha transcorregut la competició i pel pas endavant que han donat un bon nombre dels joves pilotaris que treballen per assentar-se en l’àmbit professional: “Creiem que la qualitat i la igualtat han estat les constants durant aquests mesos i estem convençuts que la final transcorrerà de la mateixa manera, ja que els equips finalistes estan en gran moment per a jugar. També ens agradaria destacar la massiva presència de gent jove en aquesta final, la qual cosa significa que s’està treballant bé amb els qui aspiren a aconseguir la condició de primera figura”.

En la seua intervenció, Hernando també ha anunciat un desafiament que es jugarà just una setmana després de concloure la final. “A Montcada hi haurà partida segur el diumenge 23. En el cas que no s’haguera de jugar la tercera partida de la final es completaria un desafiament en què Puchol II ocuparia la posició del rest en l’equip perdedor. I si hi ha desempat, el desafiament es postergarà una setmana i es jugaria en un trinquet diferent encara per determinar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa