La dansa sobre xanques de Maduixa Teatre travessa l'Atlàntic per primera vegada

La producció de 'Mulïer' arriba als carrers de Costa Rica, Nicaragua, Hondures i el Salvador i està previst que s'estrene també a Àsia
/ València
29 març 2018 01:00h

La companyia valenciana, Maduixa Teatre, prepara les maletes per a embarcar-se en una gira on representarà per primera vegada a l'altre costat de l'Atlàntic el seu guardonat treball Mulïer.

La producció escènica de la companyia suecana, premiada amb els Premis MAX al millor espectacle de carrer i a la millor composició musical a més del Premi Moritz de Fira Tàrrega i el Premi Umore Azoka de Leioa a la millor producció teatral, iniciarà durant els primers dies d'abril el seu periple per les Amèriques, va informar la companyia aquest dimecres a través d'un comunicat.

La gira de Mulïer, amb la ja mítica dansa sobre xanques que en els últims mesos ha recorregut bona part de la geografia valenciana i que en gener estrenava dins del cicle de dansa del Teatre Principal la seua versió de sala, començarà la tourné per l'Amèrica Central al Festival de les Arts de Costa Rica, considerat el festival més gran de teatre de carrer a la zona del Carib. Pocs dies després visitaran el Teatre Nacional de Nicaragua, continuaran la gira per Hondures i finalitzaran al Salvador.

La gira llatinoamericana compta amb l'ajuda de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament amb l'objectiu de fomentar la presència i coneixement de la diversitat de la cultura de l'Estat als diferents països i serà la primera eixida de Mulïer abans d'aterrar en diferents destinacions europees, com ara França, Polònia, Alemanya i Portugal.

L'agenda de 2018 portarà també l'estrena del treball dirigit per Joan Santacreu al continent asiàtic, ja que Corea del Sud serà una altra de les destinacions. "Per a la companyia no hi ha millor reconeixement que la resposta del públic en cada representació. És molt especial que l'espectador s'emocione en veure l'espectacle", afirmava Santacreu.

El poder de la dona Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Una arriscada producció en la qual s'han investigat els límits físics amb la dansa i l'equilibri i on el moviment se suma a la poesia, la força i les emocions. L'espectacle naix de la necessitat d'explorar la identitat femenina a través del joc corporal posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per a arribar a la sensibilitat de l'espectador.

Mulïer és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant amb la finalitat de mantindre viu el seu jo salvatge i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement en la societat, expliquen. L'espectacle, recorden, va ser creat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca i l'Institut Valencià de Cultura en 2016. La imminent gira llatinoamericana que durà a terme Maduixa Teatre es complementarà aquest any amb una llarga llista de destinacions estatals entre les quals destaquen, entre altres ciutats, Manresa, Màlaga, Lugo, Marbella, Xest, Eivissa, Alcoi, Lleida, Alzira o Pamplona.

Durant els seus catorze anys de recorregut, Maduixa Teatre ha representat els seus espectacles en més de 20 països de tot el món, ha realitzat més de 2.500 representacions amb els seus diferents espectacles i han estat vistos per més d'un milió d'espectadors.

next