Diari La Veu del País Valencià
Benidorm fa l’agost al febrer

RedactaVeu / Europa Press / Benidorm

L’ocupació hotelera mitjana del mes de febrer a Benidorm ha sigut, segons dades de la patronal hotelera Hosbec, la millor des del 2005, en arribar al 74,7 per cent, una desena menys que fa nou anys.

Hosbec atribueix aquestes dades al creixement mantingut del turisme espanyol i britànic en el còmput mensual, que ha permès un creixement de 4,8 punts respecte al 2013.

No obstant açò, cal remuntar-se al 2005, quan es va arribar al 74,8 per cent d’ocupació, per a trobar una ocupació durant tot el mes de febrer superior a la registrada en aquest 2014.

El millor punt turístic peninsular

El president d’Hosbec, Antoni Mayor, valora positivament les dades a l’espera que l’estadística oficial ratifique Benidorm com el punt turístic peninsular amb millor dada d’ocupació, només superat per les destinacions canàries en plena temporada alta. El president d’Hosbec ha reiterat l’oportunitat que té el sector per a iniciar la recuperació de la rendibilitat econòmica, amb una política de preus més ajustada a les condicions del mercat.

La planta hotelera de Benidorm ha aconseguit la millor segona quinzena de febrer des del 2008 en arribar al 75,1 per cent d’ocupació mitjana, segons va donar a conèixer aquesta setmana en un comunicat la patronal hotelera Hosbec. Les dades suposen un 5,1 per cent més que al febrer de 2013 quan es va registrar un 70 per cent.

Per procedències, Hosbec ha destacat el paper del turisme espanyol que ha crescut fins al 53,2 per cent del total, mentre que els estrangers representen el 46,8 per cent. De fet, al llarg de la segona quinzena, el mercat estatal ha augmentat un 6 per cent fins a superar les 205.000 pernoctacions, mentre que britànics i holandesos segueixen copant el turisme internacionals.

Britànics, holandesos i belgues

Així, segons dades d’Hosbec, els britànics representen un 34,9 per cent del mercat i creixen un 20 per cent fins a les 135.000 pernoctacions. Els holandesos, amb un creixement d’un 9 per cent, arriben a les 17.000 pernoctacions i se situen com a tercer mercat estranger amb un 4,3 per cent del total; després dels belgues que, amb el 5,8 per cent, mantenen un comportament estable.

L’ocupació per categories ha oscil·lat entre el 86,5 per cent dels hotels de quatre estrelles, 77,6 cent dels hotels de tres estrelles i el 65,1 cent dels hotels de dos. La previsió d’ocupació per a la primera quinzena de març 2014 es troba en el 72,6 per cent en aquests moments.

Comparteix

Icona de pantalla completa