Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant aprova el pressupost gràcies al vot de qualitat de l’alcadessa en funcions

El vot de qualitat de l’alcaldessa en funcions d’Alacant, Eva Montesinos (PSPV-PSOE), ha permés aquest dijous tirar endavant els pressupostos municipals de 2018, que han comptat també amb els vots a favor dels exsocis de govern Guanyar Alacant i Compromís, així com del no adscrit Fernando Sepulcre.

Montesinos presideix la sessió plenària ordinària per primera vegada, després que l’encara alcalde, el també socialista Gabriel Echávarri, anunciara la seua dimissió divendres passat. La dimissió es farà efectiva el pròxim 9 d’abril, encara que ja ha delegat les funcions en la seua número dos fins aleshores i no ha assistit al ple de hui.

L’absència d’Echávarri ha provocat un empat a 14 vots. En una segona votació, el vot de qualitat de Montesinos com a alcaldessa en funcions ha trencat l’empat i ha permés aprovar els comptes.

El document de pressupost ha sigut aprovat de forma definitiva després d’haver-se sotmés al període d’al·legacions públiques. Aquestes, un total de 22, han sigut rebutjades íntegrament.

La regidora d’Hisenda, Sofia Morales, ha reconegut que l’equip de govern s’ha vist “sobrepassat” pels temps d’aprovació dels comptes per a 2018, encara que ha destacat que aquestes han sigut negociades en nombrosos estaments com les assemblees de districte, el consell social o les juntes de districte.

Morales s’ha reafirmat en els compromisos adquirits amb Guanyar Alacant i Compromís per a modificar el pressupost i dur a terme les seues propostes, encara que ha concretat que encara no està decidit si ho farà a través del romanent per a inversions sostenibles o amb la sol·licitud de préstecs. “No és intenció d’aquest govern endeutar més l’Ajuntament”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa