El PPCV es personarà en tots els jutjats que investiguen els comptes de PSPV i Bloc

Eva Ortiz adverteix que els partits del Consell "podrien haver anat dopats" a les eleccions de 2007
/ València
29 març 2018 01:00h
La número 2 del PPCV, Eva Ortiz, ha recordat que PSPV, Compromís i Bloc "s\'han passat anys atacant altres partits".

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana es personarà en tots els jutjats de l'estat espanyol que investiguen el suposat finançament il·legal del PSPV i del Bloc, segons ha indicat a EFE la secretària general del (PPCV), Eva Ortiz. Diversos jutjats de Madrid, Gandia i Benidorm investiguen el suposat finançament il·legal del PSPV i del Bloc entre els anys 2007 i 2011 per possibles delictes electorals, de falsedat, prevaricació i malversació.

La dirigent popular ha afirmat que "és hora" que el secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Bloc, Enric Morera, "diguen la veritat" i "prenguen responsabilitats polítiques immediates" davant la possibilitat que el finançament dels dos partits "va estar adulterat durant anys".

Ortiz ha qualificat en un comunicat de "gravíssimes" i "preocupants" les investigacions que s'estan desenvolupant en quatre jutjats diferents i que "evidencien que el PSPV i Compromís podrien haver anat dopats" a les eleccions de 2007.

"Han enganyat els valencians", ha indicat la dirigent popular, per a qui el País Valencià, els militants i votants del PSPV i del Bloc i tots els valencians "no es mereixen dos responsables polítics la versió dels quals res té a veure" amb el que es va coneixent, i que davant aquest "escàndol" es "llaven les mans".

Per a Ortiz, això no se soluciona "amb una xicoteta comissió interna" en el PSPV ni "tancant-se en el despatx" de la presidència dels Corts". Per això, ha instat la segona autoritat del país, Enric Morera, a explicar l'actuació del seu cap de gabinet (Lluis Miquel Campos) i a Puig a explicar "com s'ha finançat el PSPV" i com actuava el exsecretari de Finances José Cataluña.

La secretària del PPCV ha posat l'accent en el fet que PSPV, Compromís i Bloc "s'han passat anys atacant altres partits, quan, segons apunten les investigacions publicades, la seua casa podria haver sigut un laboratori d'operacions poc clares".

next