Diari La Veu del País Valencià
El rock, el house i les bandes de música tornen a la Pèrgola de la Marina de València per primavera

La recuperada pèrgola modernista de la Marina de València recupera l’activitat musical amb l’arribada de la primavera amb una programació de concerts durant els caps de setmana. Als matins, amb el mar de fons, se succeiran actuacions destinades a tots els públics i gustos musicals, d’entrada lliure i gratuïta. Així, el públic podrà gaudir de dos concerts cada dissabte amb entrada gratuita.

Els dissabtes, d’11.30 a 14.30 hores, continuen els Concerts de la Marina en la Pèrgola de Cervezas Alhambra. Així, el proper 31 de març, actuaran Pablo Und Destruktion i Galavera. L’asturià Pablo Und Destruktion és un dels millors trobadors de l’Estat. Les seues lletres tan genials com esquinçadores prenen en directe una força que solament està a l’abast d’uns pocs intèrprets. Al costat del seu paisà i amic Nacho Vegas, Pablo representa a la perfecció el paper d’escriptor que canta o músic que escriu. Per una altra banda, Galavera està format per Raúl Tamarit (Els Radiadors) i Vanessa Juan. Els valencians han sabut canalitzar i transmetre en aquest projecte tot l’amor que senten per la vida i pel rock.

Juan Zelada estrena el dissabte 7 d’abril, el seu tercer àlbum, Be Somebody, a València, on disc on proposa una mescla d’estils que destil·la soul, blues i funk per a consolidar un so propi. L’esperit de la música negra universal es fusiona en una distingida paleta de colors on gèneres com el bluegrass, la música gospel o el rock compten amb la seua pròpia veu. Santero y Los Chicos és un dels grups valencians amb més projecció. Alguns dels seus components formen part també de La Pulquería, però en aquesta ocasió opten per cançons de caràcter tranquil i reposat amb la intenció d’atorgar elegància a les melodies amb la fragància dels sons de diferents èpoques.

El 14 d’abril és torn per a Miqui Puig i Sueezo. Puig, en els seus començaments amb Los Sencillos i ara al costat de la seua banda, L’Agrupació Cicloturista, sempre ha tingut clar un objectiu: fer ballar el públic amb els seus ritmes northernsoul, pop i rock. Amb la mirada posada en la pista de ball, el català ha forjat una consistent carrera plagada d’èxits. Abans i després, el matí del dissabte estarà amenitzada per Sueezo, un artista en ascens de l’escena electrònica valenciana que construeix edificis sonors funk, house i latin.

Papaya presentarà el dissabte 21 d’abril, Cor obert, el segon àlbum del projecte liderat per Yanara Espinozay, fruit d’un treball tenaç mamprés des de 2015 al costat dels seus dos companys d’aventures, Miguel Aguas i Sebastián Litmanovich. I serà la reafirmació del seu compromís amb una forma oberta d’entendre la música pop i la vida en general. Un còctel sonor, exòtic i clàssic alhora, en el qual destaca una mescla d’estils, aromes i sabors tan particular que ho distingeix de la resta i ho fa especial, diferent i inimitable. Sokolov és una agrupació valenciana difícil de definir. Rock irònic i punxegut la posada del qual en escena enganxa i diverteix. Una de les bandes més originals i actives de l’escena independent valenciana.

I, finalment, el 28 d’abril tornen a la pèrgola els valencians Electrònica 360º The Basement, que demostren que és possible el concepte “música electrònica per a tota la família”, diürna i a l’aire lliure.

Els diumenges tornen les bandes de música, des del 15 d’abril fins al 24 de juny, cada diumenge al matí, les societats musicals del districte marítim tornen a ser protagonistes a la Marina de València. Després de l’èxit del passat cicle de tardor, tornen els Concerts a la Pèrgola que La Marina de València, juntament amb l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària de València, ha organitzat per a difondre la música de les bandes dels Poblats Marítims.

Els concerts se celebren a l’aire lliure en la recuperada pèrgola modernista, situada en la plaça de la Sal. Comencen a les 12 hores i són també d’entrada lliure i gratuïta.

La programació és la següent: 15 d’abril, Societat Ateneu Musical del Port; 22 d’abril, Agrupació Musical Santa Cecília del Grau; 29 d’abril, Centre de Música i Dansa de Natzaret; 6 de maig, Societat Musical Unió de Pescadors; 13 de maig, Societat Musical Poblats Maritims; 20 de maig, Societat Ateneu Musical del Port; 27 de maig, Agrupació Musical Santa Cecília del Grau; 3 de juny, Centre de Música i Dansa de Natzaret; 10 de juny, Societat Musical Poblats Marítims i 17 de juny, Societat Musical Unió de Pescadors (aquest últim començarà a les 12.30 hores, en lloc de les 12 hores).

La programació musical en la pèrgola forma part de les actuacions que està desenvolupant el Consorci València 2007 per a crear reclams atractius que òmpliguen de vida els espais de la Marina de València, a través d’una oferta permanent d’esdeveniments relacionats amb la cultura, la sostenibilitat i la innovació.

Comparteix

Icona de pantalla completa