Diari La Veu del País Valencià
Més del 91% dels participants en la consulta de Podem vol confluir amb altres partits en 2019

El 91,6% dels participants en la consulta de Podem sobre les eleccions europees, autonòmiques i municipals de 2019 ha votat a favor que aquesta formació es presente als comicis en coalició amb “forces polítiques aliades del canvi”.

Els inscrits i inscrites de Podem havien de respondre si donen suport perquè Podem es presente a les pròximes eleccions en coalició amb les forces polítiques aliades de l’espai del canvi i amb la paraula PODEMOS (en els idiomes que corresponga) formant part del nom de la candidatura. Les preguntes es van plantejar de forma territorialitzada.

En total, van participar 8.415 persones, de les quals van votar afirmativament 7.634. 700 votants, un 8,4%, van rebutjar l’opció. Finalment, en blanc es van registrar 81 vots, que suposen un 0,96% dels inscrits.

Per municipis, des de Podem exposen que a Alacant van votar que sí 541 persones, el 81,23%; a Elx, 270 persones –un 86,82%–; a València, 1.743 persones –un 90%–, i a Castelló, 268 persones, un 89,63%.

La secretària de Participació de Podem, Anabel Mateu, ha manifestat que “des que vam donar els nostres primers passos, Podem sorgeix amb l’objectiu de ser una eina útil per a una voluntat popular que demana un canvi profund en les institucions”. Aquesta consulta, ha afegit, “ratifica el full de ruta proposat pel Consell Ciutadà Autonòmic i ens atorga el mandat de seguir consolidant un projecte ampli que garantisca una vida digna als valencians i valencianes”.

Així mateix, ha indicat que “milers de valencians i valencianes han expressat en l’última setmana un ampli consens per impulsar candidatures comunes al costat de la resta de forces del canvi”. “És el moment de consolidar forces municipalistes de sud a nord i des de baix, amb la participació de totes les persones que ja han expressat la seua voluntat de fer-ho possible”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa