Diari La Veu del País Valencià
El Consell invertirà 168 milions d’euros en obres de sanejament i depuració d’aigües residuals

El Consell posarà en marxa un pla d’obra, per import de 168 milions d’euros, que preveu 88 actuacions en l’àmbit del sanejament i depuració d’aigües residuals a tot el territori valencià. Així ho ha explicat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, amb ocasió de la visita a les obres de la depuradora de Bétera, remetent-se als resultats exposats en el consell d’administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) celebrat aquesta mateixa setmana.

L’EPSAR ha aconseguit en dos anys 157 milions d’euros, cosa que ha possibilitat reduir en 120 milions el deute contret en exercicis anteriors. “Treballem per a recuperar el temps perdut, garantir la qualitat de l’aigua per a la població i millorar la dels nostres rius i platges, perquè estem al servei de les persones”, ha remarcat Cebrián, “perquè és una qüestió de salut pública i ambiental”.

L’ampliació de Bétera

L’estació depuradora de Bétera ampliarà un 145% la seua capacitat de després de finalitzar les obres que ha visitat aquest dijous la consellera Cebrián, acompanyada per l’alcaldessa del municipi, Cristina Alemany, i el gerent de l’EPSAR, Enrique Lapuente.

La depuradora de Bétera va ser construïda en 2001 i dissenyada per a un cabal de 2.400 m³/dia. Tot i això, en la pràctica rep al voltant de 4.570 m³/dia, per l’augment de població, que suma 23.178 habitants entre nucli urbà i urbanitzacions.

L’ampliació en marxa, un projecte agilitzat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat, s’ha dissenyat per a tractar un cabal de 5.875 m³/dia i permetrà donar servei a una població de 29.800 persones, capgirant la situació actual. Aquesta actuació es finança en part a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins del marc del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana per al període 2014-2020. Les obres tenen un pressupost de 7,5 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa