Diari La Veu del País Valencià
El jutjat dicta presó provisional i sense fiança per a l’acusat de matar el seu exsogre a Castelló de la Plana

El jutjat d’instrucció número 3 de Castelló, en funcions de guàrdia, va decretar aquest dijous presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home de 46 anys detingut dimarts per assassinar presumptament el seu exsogre a Castelló, segons recull la resolució a què ha tingut accés EFE.

L’home havia passat a disposició judicial després de rebre de matí l’alta hospitalària, en virtut de l’atestat instruït pel Cos Nacional de Policia i com a presumpte autor dels delictes d’homicidi dolós, temptativa d’homicidi, detenció il·legal, lesions, amenaces i trencament de condemna.

La causa principal pel presumpte homicidi de l’home de 70 anys serà assumida pel jutjat d’instrucció número 4 de Castelló, mentre que el jutjat de violència sobre la dona número 1 de la ciutat ho farà en relació a la denúncia per maltractaments interposada dilluns passat per l’exparella de l’arrestat i filla del mort. Aquesta denúncia, segons fonts consultades per EFE, no havia arribat al jutjat perquè el denunciat estava en situació de crida i cerca. Després de la querella, la dona va ser derivada a un centre d’acolliment per a víctimes de violència de gènere i es van establir mesures de protecció per al fill menor de la denunciant.

L’home ja va ser arrestat per un homicidi dolós en 1994, han confirmat a EFE des del Cos Nacional de Policia, mentre que fonts properes al cas apunten al fet que va ser condemnat a presó per aquests fets ocorreguts en la ciutat el 30 de novembre de 1994, un extrem que ha confirmat aquest dijous la jove de 22 anys i filla de l’exparella sentimental del presumpte homicida.

Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, el suposat homicida ja havia sigut jutjat i condemnat el passat 14 de febrer a Castelló per un delicte d’amenaces en l’àmbit de la violència de gènere a 60 dies de treballs en benefici de la comunitat, i se li va prohibir acostar-se a la dona amb la qual havia mantingut una relació sentimental durant un any.

El delegat del govern, Juan Carlos Moragues, va destacar aquest dimecres que l’arrestat és una persona “molt conflictiva” i amb nombrosos antecedents policials.

L’última denúncia que hi havia sobre ell data del passat dilluns i es referia precisament al trencament d’una mesura cautelar d’allunyament de la seua exparella, filla de l’home de 70 anys apunyalat mortalment.

Comparteix

Icona de pantalla completa