Diari La Veu del País Valencià
Mor Vicent Esteve, membre destacat de l’STEPV i impulsor d’Intersindical Valenciana

Vicent Esteve i Montalvà, membre del Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i d’Escola Valenciana i un dels impulsors d’Intersindical Valenciana, ha mort aquest divendres de matinada, segons ha informat aquesta última entitat en un comunicat.

Esteve va nàixer en febrer de 1955 a Alzira (la Ribera Alta), va treballar en la indústria local i va opositar per a l’administració pública. L’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià li va donar accés a l’ensenyament del valencià com a mestre en les aules, ha destacat Intersindical Valenciana.

Així mateix, Intersindical ha comentat que “des del primer moment es va implicar en l’STEPV, que sempre ha sigut el seu sindicat” i ha recordat que va formar part del Secretariat Nacional amb diverses responsabilitats en acció sindical, serveis jurídics, organització, política lingüística o política educativa. A més, ha remarcat que “va ser un dels impulsors de la constitució de la Intersindical Valenciana” i que “va formar part del seu Secretariat Confederal”.

Aquesta entitat ha afirmat que el treball i les “valuoses aportacions” d’Esteve van arribar al Consell Escolar Valencià, la Taula per l’Ensenyament del Valencià, Escola Valenciana, les escoles d’estiu, els moviments de renovació pedagògica i l’Observatori Estatal de la Convivència Escolar.

Vicent Esteve va col·laborar també en diverses revistes vinculades a l’educació, ha agregat Intersindical Valenciana, que l’ha definit com “una de les persones imprescindibles i un referent en la història de l’STEPV i de la Intersindical Valenciana”.

“Una persona preocupada pel seu alumnat i per l’escola pública valenciana, compromesa per la innovació educativa, per la seua llengua i cultura, per la defensa dels drets individuals i col·lectius, pels treballadors i treballadores, pel seu país i per les seues gents”, ha exposat.

Comparteix

Icona de pantalla completa