Diari La Veu del País Valencià
La Federació de Bandes demana una nova Llei Valenciana de la Música en el seu 50é aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar aquest dissabte el 50é aniversari de la seua fundació a l’Ateneu Mercantil de València, el mateix lloc on va ser creada el 31 de març de 1968. La FSMCV va aprofitar l’ocasió per a demanar que es reforme la Llei Valenciana de la Música, publicada en 1998, ja que considera que “és necessari per a salvaguardar la continuïtat i el creixement de les societats musicals i de les seues escoles de música”, que són “el motor impulsor de la continuïtat de la música popular a la Comunitat Valenciana”.

Per a Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, “mirant cap al futur de les societats musicals a les quals representem, és necessari avançar i consolidar el sector”. “En aquest sentit, urgeix la creació d’una nova Llei Valenciana de la Música que arreplegue les necessitats reals que hui té el col·lectiu”, va afirmar Rodríguez. El president va destacar que “les possibilitats dels músics valencians encara són reduïdes i el talent que s’ha generat des del col·lectiu està sent, en bona part, desaprofitat”.

Malgrat tot, la FSMCV va agrair a les institucions públiques el seu suport, “que queda manifestat a través del finançament atorgat més elevat fins al moment, amb 14,6 milions d’euros arreplegats en els pressupostos de 2018 de la Generalitat Valenciana”. També van citar “la presència institucional en els actes més rellevants de l’entitat, com per exemple el lliurament dels Premis Euterpe per part del President de la Generalitat, Ximo Puig, o la recepció de les Corts a tota l’estructura federal el passat mes de febrer”.

“El millor moment de la història de les societats musicals”

En aquest acte també es va retre homenatge als fundadors de la FSMCV, a tots els seus presidents i a tots els membres de l’estructura federal des de 1968 fins a 2018, “gràcies als quals ha sigut possible el seu desenvolupament i que s’haja convertit en el que actualment és: l’entitat integradora de les Societats Musicals de les tres províncies i un dels principals agents culturals de la Comunitat Valenciana”, indica la FSMCV en la nota de premsa.

Durant la jornada es va lliurar la insígnia d’or i brillants de la FSMCV als anteriors presidents –Vicente Escrig, Santiago Algado, Jose F. Almeria i Ángel Asunción, que actualment és president d’honor de la FSMCV–. Aquestos, a més, van ser reconeguts dins de l’estructura federal al costat dels familiars dels tres presidents ja morts: Antonio Andrés, Vicente Ruiz i Enrique Carpi.

“La celebració de les noces d’or de la FSMCV és un acte per a agrair i reconéixer el treball de totes les persones que han participat i han generat el que hui és la FSMCV. Les societats musicals, com han reconegut les institucions públiques, són la primera senya d’identitat i un potent factor vertebrador del poble valencià”, va declarar Rodríguez.

L’actual president també va afegir que “les societats musicals estan vivint el millor moment de la seua història” i va remarcar que “els fruits seran recollits molt prompte, ja que en 2018 la tradició musical popular de la Comunitat Valenciana, materialitzada a través d’elles, serà reconeguda com a Bé d’Interés Cultural Immaterial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa