Diari La Veu del País Valencià
César Sánchez exigeix a Puig que defense el transvasament del Tajo al Segura

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha reclamat aquest diumenge al cap del Consell, Ximo Puig, que “done la cara per tots els alacantins” i defense el transvasament del Tajo-Segura davant el “rebuig” del seu company de partit i president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

Sánchez s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després que, aquest passat dissabte, Page “tornara a posar de manifest a través de les seues xarxes socials el seu rebuig a l’arribada al sud-est espanyol d’aigua procedent del Tajo”. D’aquesta manera, el popular ha recalcat que “Puig deu, perquè és el president de tots els valencians, defensar de forma ferma i responsable els interessos de la província d’Alacant” i “posar-se del costat dels milers d’agricultors i regants que depenen d’aquest transvasament”.

Per a Sánchez, “el president del Consell hauria d’explicar de què va parlar amb el seu homòleg castellanomanxec en la recent reunió que tots dos van mantenir en el Palau de la Generalitat i si van pactar derogar el transvasament del Tajo al Segura i a canvi de què”. Després de reivindicar que “l’aigua és un bé de tots els espanyols”, ha reclamat que es complisca el memoràndum que regula aquest transvasament, que ha recordat que van signar cinc autonomies, “entre elles Castella-la Manxa”, i que veu com “un exemple de solidaritat entre els pobles”.

Sota aquest prisma, ha defensat l’engegada d'”un gran Pacte Nacional d’Aigua que garantisca l’arribada d’aigua d’on sobra on cal”. Ha reiterat, a més, que la corporació provincial estarà “sempre al costat dels regants i agricultors d’Alacant, perquè d’ells depén el futur de la província”.

Per la seua banda, la ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, va assegurar dilluns que la Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura està prevista per al 3 d’abril i que en aquesta reunió, segons “paràmetres definits”, s’analitzaran les existències en capçalera i es podrà determinar la realització un nou transvasament.

Comparteix

Icona de pantalla completa