Diari La Veu del País Valencià
Ábalos defensa l’actuació del PSPV en el cas Echávarri

El secretari d’Organització del PSOE, el valencià José Luis Ábalos, ha defensat que el partit ha actuat “amb zel” en l’Ajuntament d’Alacant després dels dos processaments de l’alcalde socialista Gabriel Echávarri. Encara que ha admés “problemes de governabilitat”, ha subratllat que “la conseqüència no podia ser que el PP tornara a governar”.

Ábalos s’ha pronunciat en aquests termes en una entrevista en ser preguntat per la forma amb què el PSOE ha gestionat la crisi de govern a l’Ajuntament d’Alacant després del doble processament d’Echávarri, qui finalment ha delegat les seues funcions en la vicealcaldessa i ‘número dos’ socialista, Eva Montesinos, fins al diumenge 8 d’abril.

Al seu parer, la situació s’ha gestionat “amb les complicacions pròpies d’una situació complicada”. En aquest sentit, ha recordat que en la ciutat es va formar un govern entre diferents partits –PSPV-PSOE, Guanyar Alacant i Compromís– per a “produir el canvi” després del govern d'”una alcaldessa (Sonia Castedo) amb múltiples imputacions i problemes amb la justícia”.

“La prioritat allí era que el govern canviara de signe també per higiene democràtica”, ha indicat per a recordar que finalment es va aconseguir “una conformació molt plural amb minories per a aconseguir un suport majoritari”, però on “sempre va haver-hi problemes entre els socis”. “Era una situació complicada”, ha admés.

Ábalos lamenta que als “problemes de governabilitat” es van sumar els dos processaments del primer edil que, ha puntualitzat, no tenen a veure “amb figures de corrupció, sinó amb una mala gestió administrativa”. “El que seria una mala praxi des del punt de vista del dret administratiu”, ha postil·lat.

Al seu parer, aquestes qüestions “d’enteniment” entre els grups polítics que sustentaven el govern a Alacant i el processament de l’alcalde “han sotmés a una pressió important” perquè Echávarri dimitisca. El problema, ha considerat, “és que la conseqüència no podia ser que el PP tornara a governar”.

Així, ha insistit que mentre es gestionava la retirada de l’alcalde, “paral·lelament calia anar gestionant un nou acord que permetera que la majoria progressista seguira governant la ciutat”. Aquesta “ha sigut la part més complexa”, ha reconegut.

Preguntat per si l’acord perquè el PSOE mantinga l’Alcaldia ja està tancat, Ábalos ha admés desconéixer-ho, encara que té constància que s’està treballant en aquesta direcció. “Per això s’ha deixat uns dies de marge per a fer efectiva la dimissió de l’alcalde”, ha puntualitzat, per a indicar que la conformació d’aquest pacte ha sigut “el major problema”, ja que calia “respectar” la majoria de caràcter progressista que hi havia.

Ha defensat que el PSOE ha actuat “amb zel” en aquest tema, mentre que si haguera sigut el PP dirien que no tenen motius per a actuar perquè “es tracta de problemes administratius”. “Ací tenen la senyora Cifuentes o la senyora Barrero que deixa el partit, però no l’escó”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa