Diari La Veu del País Valencià
Mor als 68 anys el llibreter Paco Camarasa

El llibreter valencià Paco Camarasa, que va impulsar la creació de la Setmana de Novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, ha mort aquest dilluns als 68 anys, segons ha informat la funerària Mémora, que alberga el tanatori de l’activista cultural.

Nascut a València el 19 de juliol de 1950, va ser propietari de la llibreria barcelonina Negra i Criminal, la primera especialitzada en literatura negra, i va ser comissari del festival BCNegra, en la creació del qual va contribuir.

En 2017 va anunciar que deixava el seu càrrec de comissari de l’esdeveniment després de 12 anys per motius de salut i l’Ajuntament de la capital catalana li va concedir la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de la Ciutat de Barcelona.

La mateixa alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha lamentat la mort de l'”amic” Camarasa en una anotació de Twitter. “Llegirem, brindarem amb vi i menjarem clòtxines pensant en tu. Que la terra et siga lleu, Paco”, ha afegit la primera edil, que ha assegurat que Barcelona es troba de dol aquest dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa