Diari La Veu del País Valencià
Març deixa 8.910 persones aturades menys

El nombre d’aturats registrats al País Valencià ha baixat en 8.910 persones en març, la qual cosa suposa una reducció del 2,27% respecte al mes anterior i situa el total d’aturats en 383.884, ha informat aquest dimarts el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

En comparació amb el mateix mes de l’any passat, el nombre d’aturats registrats s’ha reduït en 36.826 persones, la qual cosa significa una caiguda del 8,75%. D’aquesta manera, la Comunitat se situa com l’autonomia amb una major disminució en el nombre d’aturats en termes absoluts respecte febrer de 2018.

En el conjunt d’Espanya, el nombre d’aturats registrats ha disminuït en març en 47.697 persones en relació amb el mes anterior (-1,37%) i la xifra total d’aturats se situa en 3.422.551 persones.

Pel que fa als contractes, han pujat en un 13,64%, el que es tradueix en 19.742 contractes més que en el mes anterior. La majoria han sigut temporals. En comparació de març de 2017, el nombre total de contractes ha augmentat un 0,13%, amb 216 més, i els indefinits han crescut (+13,76%, amb 2.389 més) i els temporals han disminuït (-1,48%, amb 2.173 menys).

D’altra banda, la Seguretat Social ha guanyat en març un total de 18.252 afiliats, la qual cosa suposa un 1,01% més pel que fa al mes de febrer, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. En finalitzar el mes passat, el total d’ocupats es va situar en 1.833.226 cotitzadors.

Per la seua banda, respecte a l’any passat, el País Valencià ha guanyat 76.639 afiliats, el que suposa un augment del 4,36%.

Líders en la recuperació de llocs de treball

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat positivament aquestes dades i ha destacat el fet que el País Valencià haja “liderat de nou la recuperació de llocs de treball”. Així, segons ha detallat el responsable d’Ocupació, “en termes absoluts som l’autonomia on més s’ha reduït l’atur, un 2,27%, quasi un punt superior a la mitjana de l’Estat”.

Per a Nomdedéu, aquestes dades confirmen que “anem pel bon camí”, però ha reconegut que “estem encara lluny d’on voldríem estar”. Per aquesta raó, ha avançat que “des del Consell apostem per intensificar els nostres programes d’ocupació, com Avalem Joves o Avalem Experiència, i estem duent a terme un extensiu procés de modernització del Servei Valencià d’Ocupació”.

El responsable del Servef ha remarcat el fet que l’atur haja disminuït en tots els sectors d’activitat –excepte en el col·lectiu sense ocupació anterior–, en tots els grups d’edat i en les tres demarcacions.

Puig: “En termes absoluts, som la comunitat autònoma on més s’ha reduït l’atur”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat que el País Valencià lidera “de nou” la recuperació de llocs de treball. “En termes absoluts, som la comunitat autònoma on més s’ha reduït l’atur a Espanya”, ha dit.

Segons ha assenyalat el president, “és evident que encara estem lluny del que volem”, però la creació d’ocupació és la “prioritat” del Consell i “continuem creant ocupació per sobre de la mitjana espanyola”.

“Creiem que són dades positives, encara que en el tema de l’ocupació mai es pot fer triomfalisme perquè encara queden massa persones que no tenen treball”, ha subratllat Puig, qui, no obstant açò, ha dit que “és obvi que el camí d’estabilitat, honradesa i diàleg social del govern valencià és positiu per a la creació d’ocupació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa