Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana una comissió a les Corts que investigue el finançament del PSPV i Compromís

Ciutadans ha presentat aquest dimarts al registre d’entrada de les Corts la sol·licitud d’una comissió d’investigació parlamentària que esbrine “les responsabilitats polítiques” al voltant del presumpte finançament irregular “del PSPV i de Compromís entre 2007 i 2011”, segons ha anunciat la portaveu del grup taronja, Mari Carmen Sánchez.

A parer de la diputada alacantina, es tracta d’una necessitat “urgent” ateses “les notícies que estan eixint” i perquè “la Comunitat Valenciana està de nou d’actualitat per corrupció”. Segons Sánchez “no hi ha corrupció bona i dolenta” i “no és pitjor la corrupció del PPCV que la del PSPV o Compromís”, en referència que qualsevol cas de possibles irregularitats s’ha de tractar de la mateixa manera.

La líder parlamentària de Ciutadans ha matisat que, per les dades conegudes fins ara, “no és la corrupció del PPCV”, però “cal aclarir la responsabilitat política” atés que, fins ara, “PSPV i Compromís han evitat donar explicacions reals als ciutadans”.

“Posen en qüestió la transparència. Per això no ens tremolarà el pols a l’hora de demanar les compareixences de l’expresident del govern (espanyol), José Luis Rodríguez Zapatero, de l’exministra (Cristina) Narbona i de totes les persones que estan veient-se implicades”, ha avançat Sánchez davant de l’existència d’unes factures que apunten que el govern espanyol va atorgar contractes a l’empresa consultora que va organitzar alguns dels principals esdeveniments polítics del PSPV previs a les eleccions de 2007 i 2008.

Ciutadans espera el suport de la resta de grups, sobretot del PPCV i de Podem. “Apel·lem a la resta de grups parlamentaris perquè l’aproven. Perquè també estan posant en perill l’estabilitat del Botànic. Podem, lògicament, ja ha eixit preocupat per aquestes informacions. La transparència és un estendard dels partits que hem arribat aquesta legislatura”, ha conclòs la síndica de Ciutadans.

Comparteix

Icona de pantalla completa