Diari La Veu del País Valencià
Identificacions massives en la Intifalla
RedactaVeu / València

Aquest dimarts 5 de març, després d’acabar-la la ‘mascletà’, s’han produït identificacions massives a un gran nombre de participants en la Intifalla, que estava dedicada a les Marxes de la Dignitat del 22M, segons han denunciat els organitzadors de la protesta.

Els agents antiavalots de la Policia nacional començaren a desplegar-se en les dues eixides del carrer sota la balconada de l’Ajuntament, i començaren a practicar identificacions a les persones a les quals prèviament ja havien observat que havien participat en la Intifalla, “per la qual cosa no han tingut res d’aleatòries”. Fins i tot, expliquen, “s’arribaren a dirigir directament a un petit grup que es disposava a abandonar el lloc per a acorralar-los en la vorera”.

En les ocasions en les quals es va preguntar pels motius d’aquestes identificacions, diversos agents coincidiren a contestar que per qüestions de “seguretat” sense precisar res concret, i un d’ells va arribar a reconèixer “complir ordres expresses”. A més, algunes de les identificacions van estar acompanyades de registres exhaustius i amenaces de sanció per participar en una “manifestació no comunicada”.

Quan encara no s’han recopilat totes les dades, “comptabilitzem més de 15 identificacions, i els objectius de les quals han sigut estudiants, activistes de la PAH, 15M, iai@flautas, etc”, han assegurat.

Les protestes conegudes com Intifalles, que es fan des de fa 2 anys, sempre han fet gala del seu caràcter pacífic, mai en contra de la festa, sinó reivindicant el seu caràcter crític (FALLES SÍ! CorruPPtes NO!). Aquest fet intimidatori “no és la primera vegada que es produeix, i respon al fet que aquest tipus d’iniciativa incomoda massa l’equip de Govern local del Partit Popular”.

Des de les Marxes de la Dignitat a València, “denunciem aquest fet, que al nostre judici ens sembla una mesura més d’intimidació i criminalització de la protesta social, avantsala de l’aprovació de la Llei Mordassa, i la pretensió que no es faça pública cap crítica als governants, cosa que s’oposa a l’essència originària de les Falles. LA VEU DEL POBLE NO ÉS IL·LEGAL!”

Comparteix

Icona de pantalla completa