Diari La Veu del País Valencià
El químic Avelino Corma presidirà el futur Comité Estratègic de la Innovació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat l’investigador de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ) Avelino Corma com a president del futur Comité Estratègic de la Innovació (CEI), un nou òrgan que connectarà científics, empresaris i instituts tecnològics per a contribuir a la cerca de solucions als principals reptes del sistema productiu valencià.

En aquest sentit, Puig ha destacat que Corma “és un referent com a investigador, la seua trajectòria és sinònim d’excel·lència i innovació i és una de les persones que al costat de la resta del Comité Estratègic pot fer de la Comunitat Valenciana un espai referent en la societat del coneixement”.

Puig ha rebut en audiència el vicepresident executiu de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, i la secretària general, Olivia Estrella, per a preparar el Comité Estratègic de la Innovació, que es constituirà formalment el pròxim 9 de maig. Prèviament, el 2 de maig, s’haurà d’aprovar en el Consell Valencià d’Innovació (CVI) que se celebrarà a Alacant.

La figura del futur Comité Estratègic de la Innovació està recollida en el reglament que desenvolupa la llei de creació de l’Agència i es constitueix en l’òrgan superior de caràcter científic-tecnològic-empresarial de suport al Consell de Direcció de l’AVI. El CEI definirà quins són els grans reptes a què s’enfronta el model productiu valencià i proposarà a l’AVI estratègies, accions i programes d’actuació específics per a fer-los front. Així mateix, facilitarà a les empreses valencianes la incorporació de les innovacions i tecnologies identificades per aquest comité.

El CEI estarà format per 40 membres en una proporció equilibrada entre científics, empresaris i representants de la xarxa d’instituts tecnològics i es reunirà amb periodicitat semestral. Per a fer més operatiu el seu funcionament, el CEI tindrà un òrgan coordinador, amb Avelino Corma al capdavant, i comptarà amb el director de l’Institut d’Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M), José María Benlloch, com a coordinador general, i amb el catedràtic de la Universitat Politècnica de València Francisco Mas al capdavant de la Secretaria Tècnica.

El Comité Estratègic actuarà en la pràctica a través de comités estratègics especialitzats (CEE), que hauran d’aportar solucions singulars a cadascun dels reptes assenyalats. Així mateix, disposaran dels recursos tècnics i del suport pressupostari de l’AVI. El termini per a aportar les seues conclusions no superarà els sis mesos. Per al vicepresident executiu de l’AVI, García Reche, el CEI es convertirà en el nucli de les actuacions de l’Agència per als pròxims anys: “D’aquest comité s’espera el desenvolupament d’innovacions i tecnologies d’alt impacte, inèdites fins ara i orientades a la potenciació i diversificació del teixit productiu de la Comunitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa