Diari La Veu del País Valencià
La Comissió d’Explotació del Tajo-Segura aprova transvasaments per a abril, maig i juny

La Comissió d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura ha aprovat un triple transvasament des de la capçalera del Tajo –Entrepeñas i Buendía– fins a la conca del Segura per als mesos d’abril, maig i juny de 60 hectòmetres cúbics, de tal manera que es transvasarien 20 hectòmetres cúbics per cada mes.

Així ho han confirmat fonts del govern de Castella-la Manxa a Europa Press, que han precisat que aquesta autorització per part del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient s’ha produït en la reunió de la Comissió d’aquest dimarts. Les mateixes fonts han lamentat que la notificació d’aquest triple transvasament els haja arribat posteriorment al fet que es fera pública en mitjans de comunicació.

La consellera de Foment manxega, Agustina García Élez, ha qualificat en Twitter aquesta decisió del govern espanyol com “un despropòsit” i un “nou atac al riu”. “No solament es confirma un nou transvasament, sinó un triple transvasament del Tajo al Segura. Açò és, de nou, un atac al riu Tajo i als interessos de Castella-la Manxa”, denuncia en aquesta xarxa social.

Comparteix

Icona de pantalla completa