Diari La Veu del País Valencià
Justícia busca un local de 3.000 metres quadrats per a traslladar el TSJ mentre duren les reformes

La Conselleria de Justícia està interessada a arrendar un immoble per a ubicar provisionalment el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) mentre es realitzen les obres d’adequació del Palau de Justícia de València, actual seu de l’òrgan judicial. El local haurà de tindre uns 3.000 metres quadrats i estar a València, en un lloc cèntric i ben comunicat per transport públic. A més, haurà de ser exclusiu per a l’ús del TSJ, amb la finalitat d’evitar interferències funcionals i de seguretat.

Segons l’anunci publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), haurà de comptar amb accés exclusiu i directe des de la via pública i ser accessible a persones amb mobilitat reduïda o susceptible de ser adaptat, amb accés públic a peu pla des de l’espai públic. A més, haurà d’estar en un entorn urbà, consolidat i amb espais urbans immediats amplis apropiats per a aquest tipus d’edificis públics. L’ús del local serà administratiu per a seu judicial i haurà de comptar amb connexió a la xarxa de subministrament d’energia elèctrica, de proveïment d’aigua i de sanejament.

L’estat general d’acabats de l’edifici ha de ser bo i les instal·lacions han de funcionar correctament, tant les de sanejament, lampisteria i electricitat com les de climatització, ventilació i il·luminació. A més, haurà de tindre una distribució d’espais fàcilment adaptable a les necessitats dels òrgans judicials per a reduir el cost d’obres d’adequació i temps per a realitzar el trasllat així com disposar d’un alt grau d’il·luminació i ventilació natural. Els interessats a realitzar propostes tindran un termini de vint dies naturals a partir d’aquest dijous, segons l’anunci publicat.

Reformar un edifici del segle XVIII

El projecte d’adequació del TSJ compta amb un pressupost de 6,5 milions (IVA inclòs), dels quals 3,9 milions es destinaran a actuacions vinculades a la instal·lació de la climatització, incloent-hi la reforma de la instal·lació elèctrica, la del sistema de climatització i el sistema de gestió d’aquestes. La resta s’invertirà en la millora de l’envolupant tèrmic mitjançant la substitució de la fusteria exterior.

La seu del TSJ és un edifici del segle XVIII dissenyat inicialment com a Duana Real i que compta amb una superfície d’uns 14.000 metres quadrats, segons dades de la Generalitat. Donada la seua antiguitat, l’immoble té “importants manques” en les seues instal·lacions a les quals es posarà remei mitjançant aquesta iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa