Diari La Veu del País Valencià
Cocemfe denuncia que una pizzeria de València va negar una reserva a persones en cadira de rodes

La Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (Cocemfe CV) denuncia “la discriminació patida” per un grup de persones amb discapacitat del Centre de Dia de Velluters de València per part de l’amo d’una pizzeria “que els va negar una reserva per a esmorzar perquè són usuàries de cadires de rodes”.

Els fets, segons explica el col·lectiu a través d’un comunicat, van succeir el passat 12 de gener, quan es va adreçar telefònicament un treballador social del Centre de Dia de Velluters a una pizzeria per a reservar una taula per a l’esmorzar, “tal com havia fet en les últimes tres setmanes, en el context d’una activitat d’oci i temps lliure habitual per a persones majors i amb discapacitat del centre”.

Aquell dia, en canvi, asseguren, “la resposta va ser negativa per part de l’amo de l’establiment, qui va afirmar que li venia malament que foren persones en cadira de rodes perquè era un embolic i perquè temia perdre els seus clients habituals, tal com figura en la reclamació interposada davant la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball pels responsables del Centre de Dia de Velluters”.

El president de Cocemfe CV, Javier Segura, ha lamentat que aquestos fets “se seguisquen produint a l’hora d’atendre consumidors amb discapacitat”: “El dret d’admissió no ha d’emparar actituds clarament discriminatòries per motiu de discapacitat. Aquestos fets suposen per als qui els pateixen un afront especialment dolorós, que atempta contra el dret a participar en igualtat de condicions en la vida de la comunitat”, ha asseverat.

Segura ha afegit que des de l’entitat “seguiran treballant per a sensibilitzar a la societat sobre la igualtat en drets de les persones amb discapacitat i formant sobre un tracte adequat al col·lectiu en tots els àmbits per a trencar les barreres actitudinals que encara perviuen en la societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa