Diari La Veu del País Valencià
Morera confia que s’arxivarà la investigació sobre els comptes del Bloc perquè és una denúncia falsa

El president del Bloc, Enric Morera, ha assenyalat aquest dijous que “sembla que la jutgessa no ha vist cap irregularitat i decretarà l’arxivament” de la investigació pel presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc, partit majoritari de Compromís, en 2007. A parer seu, es tracta “d’una denúncia falsa basada en un xantatge polític”.

Així ho ha indicat Morera als mitjans de comunicació als passadissos de les Corts, on ha remarcat que al llarg de la seua trajectòria política s’ha trobat amb “moltes denúncies falses” que finalment han acabat en “res”, com té la impressió que passarà amb la denúncia del PP pel presumpte finançament irregular de la seua formació i del PSPV, encara que ha puntualitzat que això ho determinarà la justícia, amb què el seu partit col·laborarà “en tot el que se’ns demane”.

El també president de les Corts ha comentat que la denúncia del PP parteix d'”una informació de Gandia, del senyor Arturo Torró”. En aquest sentit, Morera ha denunciat que va ser víctima d’un “xantatge” d’una persona de l’entorn de l’exalcalde de Gandia, que “volia que li donàrem l’alcaldia a canvi de no fer pública una sèrie de documentació”. “Jo li vaig dir que si tenia alguna cosa que podia ser rellevant legalment, que la traguera, perquè no tenim res a amagar”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha relatat que es va produir “un segon xantatge”, per la qual cosa creu que la investigació “vindrà d’ací”. Al seu judici, “això és una nova denúncia falsa basada en un xantatge polític” que no solament va ser contra ell, sinó també cap a altres persones, i que posarà “en coneixement” del “lloc que toque”. Morera ha puntualitzat que en aquell moment no ho va denunciar ni ho va posar en coneixement de la justícia perquè no ho va gravar, però que ara ho farà perquè ha eixit a la llum la investigació i perquè “açò s’ha emmarcat en un context, hi ha més testimonis i jo també puc dir que tot això naix d’aquest origen”, ha postil·lat.

Una relació estrictament comercial

Morera ha negat “rotundament qualsevol pagament de qualsevol campanya o acte del Bloc de qualsevol empresa” perquè, malgrat admetre que la formació va tindre una relació comercial amb l’empresa Crespo Gomar, ha remarcat que “tot es va pagar amb diners del Bloc i fins i tot es va rehipotecar la seu”; uns 200.000 euros. “Ho vam fer amb els nostres recursos”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha defensat que els comptes del Bloc són “absolutament clars i transparents” i ha negat que existisquen correus entre un dels seus actuals assessors i l’empresa. “Els únics correus que poden haver-hi són amb una empresa proveïdora d’uns serveis que paguem amb diners del Bloc”, ha indicat per a insistir que el partit no ha rebut “ni un euro de cap empresa en cap moment” i menys quan ell va ser secretari general del Bloc.

En qualsevol cas, ha remarcat “transparència total, contundència contra la corrupció i molta claredat i poca sospita”, per la qual cosa s’ha mostrat a favor de la constitució d’una comissió d’investigació a les Corts sobre aquest tema i ha admés estar “molt tranquil” de “tota” la seua acció pública com a secretari general del Bloc.

Comparteix

Icona de pantalla completa