Huevos Guillén produeix per a Mercadona els primers ous de gallines criades en sòl

L'objectiu de la cadena de supermercats és proveir aquest producte a més de 180 establiments en 2018
4 abril 2018 01:00h

Huevos Guillén, empresa productora d'ou fresc i ovoproductes, ha servit aquesta setmana a la cadena de supermercats Mercadona els seus primers ous procedents de gallines criades en sòl. Des del 3 d'abril, 59 supermercats de Mercadona disposen d'ous de gallines no criades en gàbia en els seus lineals, marcats amb els codis 1 i 2, és a dir, camperes i criades en sòl respectivament. Mercadona i els seus proveïdors tenen previst incrementar progressivament la producció i venda d'aquest tipus d'ous al llarg de l'any fins a tancar 2018 en més de 180 supermercats. 

Per a abordar aquest nou repte, la companyia i els proveïdors d'ou de Mercadona, en concret Huevos Guillén, té previst invertir un total de 60 milions d'euros, la qual cosa li permetrà engegar noves instal·lacions i naus per a garantir la criança de les seues gallines en sòl i camperes. 

En 2023 Mercadona, dos anys abans del previst, tindrà a la venda únicament ous procedents de gallines no criades en gàbia. Aquesta mesura, tal com ha indicat Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social de Mercadona, “és part del ferm compromís social de Mercadona, manifestat entre moltes altres accions a través de la seua Política de Benestar Animal, que ha sigut ratificada per tots els seus proveïdors i que està disponible en la web corporativa de la companyia”. 

A més, Mercadona ha mantingut converses amb l'organització internacional Igualtat Animal per a donar-li informació del procés d'implementació. En aquest sentit, Javier Moreno, director d'Igualtat Animal, ha destacat que l'anunci de la companyia “de rebaixar la data a 2023 per a deixar de vendre ous de gallines de gàbia suposa un gran avanç per a millorar el benestar animal i les condicions de les gallines. Aquest compromís serà molt important per a tot el sector i hui podem dir sens dubte que la fi de les gàbies de gallines a Espanya està més a prop”.

next