Diari La Veu del País Valencià
Maria del Mar Bonet duu la música cubana al Palau de la Música de València

L’Associació Manuel ‘Pitti’ Fajardo, dedicada a l’educació en països del Tercer Món a través de la música, ha programat un concert solidari per al pròxim 7 d’abril al Palau de la Música de València amb la participació de prestigiosos músics cubans i de la veu de María del Mar Bonet.

El col·lectiu va ser fundat en 1995 al si de la Federació d’Empleats de Serveis Públics (FeSP) d’UGT PV i ha centrat des d’aleshores el seu treball de cooperació als països del Tercer Món o en Vies de Desenvolupament, fonamentalment en l’àmbit de l’Educació i els Serveis Socials.

Un dels seus principals projectes és el titulat ‘Sembrant la música a Cuba’, que té com a prioritat la lluita contra l’exclusió social i la pobresa i amb el qual es proporcionen instruments musicals i més de 50 bandes de música per a joves cubans.

A més, s’han programat trobades de músics de l’Estat i cubans mitjançant concerts d’intercanvi a l’Havana i a València i ciutats de la seua àrea metropolitana.

Dins d’aquest últim projecte, amb l’objectiu de sensibilitzar els valencians en la cultura musical cubana, s’ha programat per al dia 7 d’abril un concert per a piano, veu i percussió, a càrrec dels prestigiosos músics cubans José María Vitier i Abel Acosta i la veu de María del Mar Bonet.

Els diners que es recapten en aquest acte, amb entrades a deu euros, aniran destinat íntegrament als projectes musicals que l’associació realitza a Santiago, l’Havana i Pineda del Riu de Cuba.

Comparteix

Icona de pantalla completa