Diari La Veu del País Valencià
El departament de la Marina, proper objectiu del Consell per a la reversió a la gestió pública

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assenyalat aquest dimecres que el Consell intentarà “acabar de manera anticipada amb el contracte amb el departament de la Marina”, després de la fi del contracte amb la Ribera i la reversió d’aquesta àrea a la gestió pública.

Així ho ha assenyalat Montón durant el ple dels Corts, en el qual els grups li han plantejat diverses preguntes sobre la reversió de la Ribera, que es va executar l’1 d’abril. La valoració de la mateixa, ha dit, “és positiva, perquè s’ha complit un dels compromisos emblemàtics” en l’àrea sanitària. La consellera ha recordat que la decisió de no prorrogar el contracte es va anunciar amb 18 mesos d’antelació i que s’ha dut a terme de manera “ordenada, planificada i transparent”.

L’objectiu, ha remarcat Montón, és “enfortir el sistema públic i entendre la salut com un dret, no com un negoci”, i que les decisions dels professionals sanitaris no es vegen “condicionades pel benefici empresarial”.

Segons ha explicat i fins a comprovar efectivament les condicions en les quals l’empresa ha lliurat aquest departament a la Generalitat, es pot constatar allí una herència amb “una organització hospitalocèntrica, menys ràtio de personal, obsolescència tecnològica important, abandonament de l’atenció primària, tancament de consultoris auxiliars, manques en atenció urgent, falta d’aposta per l’atenció domiciliària o la presa de decisions assistencials amb criteris economicistes, com ara les traves que s’han posat en l’accés als tractaments de l’hepatitis C”.

A partir d’ara, s’enfortirà el departament amb una inversió de 7,8 milions d’euros, una injecció de personal amb 303 nous llocs que se sumen als 1.423 indefinits, 310 estatutaris i 254 temporals, “que es cobriran per primera vegada en el departament per una borsa de treball, que es va obrir el 19 de febrer i que té apuntats 14.000 valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa